Aanhoudingen en inbeslagname bij drugsactie Utrecht en Breda | De Utrechtse Internet Courant Aanhoudingen en inbeslagname bij drugsactie Utrecht en Breda | De Utrechtse Internet Courant

Aanhoudingen en inbeslagname bij drugsactie Utrecht en Breda

Aanhoudingen en inbeslagname bij drugsactie Utrecht en Breda

Bij de inval die gisteren door politie Utrecht in tien drugspanden in de stad werd gedaan is voor meer dan een half miljoen euro aan contanten, 150 kilo hennep en een vuurwapen  aangetroffen.  De actie, die met zo’n 60 agenten werd uitgevoerd, stond in het teken van een onderzoek naar verdovende middelen. Tegelijkertijd werd in ook Breda bij twee panden een inval gedaan. 

Vooral particuliere woningen stonden bij de actie cntraal, waarin de politie met hulp van een speciaal onderzoeksteam van het leger zocht naar wietkwekerijen en drugsgerelateerde zaken. Ook werd in Utrecht onder andere een inval gedaan bij coffeeshop Shabab aan de Vleutenseweg en het naastgelegen pand, net buiten het centrum. Naar inmiddels bekend werd gemaakt door de woordvoerder van de politie zijn bij de actie, die gelijktijdig in Breda plaatsvond 2 mannen gearresteerd. Een 52-jarige man uit Utrecht en een 30-jarige man uit Breda. Ook werd beslag gelegd op een aantal panden.

Over het onderzoek zijn verder nog geen mededelingen gedaan door de politie. Wel werd gisteren al nadrukkelijk vermeldt, dat de actie geen verband houdt met de bedreiging van burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht, die sinds eind augustus wordt beveiligd wegens bedreigingen vanuit de drugswereld.

2 Reacties

Reageren
  1. J.G.van der Wurf

    L.S.,
    Dat coffeeshop Shabab is gesloten is een goede zaak.Nu het drugs distributiecentrum HI/LO aan de Croeselaan nog.De voorwaarden aan de verleende vergunning worden aldaar aan hun laars gelapt.Er wordt o.a.volop verkocht aan bezoekers in verkeerd geparkeerde auto.s met groot licht aan met draaiende motoren en luide muziek.De bezoekers worden door de z.g.toezichthouders al handenschuddend,schouderkloppend en knuffelend binnen gehaald.Ze staan met bezoekers al cannabis rokend samengeschoold bij de buren voor de deur het recht van een ongestoord woongenot van deze buren te frustreren.De sluitingstijd wordt ver overtreden en buren worden met de meest afschuwelijke verwensingen tegemoet getreden.Er worden meerdere malen per dag aan dezelfde bezoekers drugs verkocht.Minderjarigen komen wel heel gemakkelijk aan drugs via bezoekers van HI/LO. Er wordt via internet volop reclame gemaakt.Buren ondervinden overlast van luide muziek van HI/LO en luid gebral van de bezoekers en heen en weer lopende bezoekers en eigenaar van HI/LO al luid converserend via mobiele telefoons veelal in arabisch. Veel wegwerpvuil van de bezoekers in de naaste omgeving is schering en inslag.HI/LO is ook al populair bij leerlingen van ROC en grafisch lyceum van de Vondellaan. Reactie van Politie en Gemeente:We hebben geen capaciteit en we hebben andere prioriteiten.Het wordt hoog tijd,dat Politie en Gemeente eens daadkrachtig gaan ingrijpen

  2. D, van de wal

    @J.G.van der Wurf zegt
    Van een kroeg heb je meer overlast.
    Je bent gewoon een zeikerd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).