Politienieuws: Peperdure Porsche in beslag genomen, onderzoek naar aanrandingen en ‘funride’ van ‘funbike’ gestopt | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: Peperdure Porsche in beslag genomen, onderzoek naar aanrandingen en ‘funride’ van ‘funbike’ gestopt | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: Peperdure Porsche in beslag genomen, onderzoek naar aanrandingen en ‘funride’ van ‘funbike’ gestopt

Politienieuws: Peperdure Porsche in beslag genomen, onderzoek naar aanrandingen en ‘funride’ van ‘funbike’ gestopt

“Misdaad mag niet lonen!”, is het credo van de politie, én de reden dat ze de peperdure Porsche Panamera van een Utrechter vanochtend in beslag namen. De man zou de auto betaald hebben met crimineel verkregen geld.

Na onderzoek van de financiële recherche bleek dat de inkomsten van de 35-jarige man helemaal niet toereikend waren om een Porsche te kunnen kopen. Uit verder onderzoek bleek dat de man waarschijnlijk verwikkeld was in drugshandel.

Vandaar dar er onderzoek werd gedaan in de woning van de man in Zuilen, en in de twee zonnestudio’s waar hij mede eigenaar van is. Het is nog onbekend wat er tijdens die zoekingen is aangetroffen, het onderzoek zal verder gaan.

Door het afpakken van statussymbolen hoopt de politie Nederland veiliger te maken. Het vermogen dat wordt afgepakt, kan niet meer gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten.

Steeds vaker wordt er daarom beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank. Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.

Onderzoek naar aanrandingen in Utrecht

In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 juli zijn in de noordelijke helft van Utrecht drie vrouwen aangerand. De politie sluit overeenkomsten in de zaken niet uit. Ook weet de politie nog niet of het om dezelfde verdachte gaat. De zaken worden onderzocht en de politie is op zoek naar getuigen.

02.30 uur Kögllaan
Rond 02.30 uur werd een 28-jarige vrouw uit Utrecht op het fietspad aan de Kögllaan door een man op een fiets benaderd. De vrouw reed vanaf de Kapteynlaan richting de Voordorpsedijk en merkte dat er een man achter haar fietste. De man maakte seksueel getinte opmerkingen en betaste de vrouw.

Signalement: Arabisch uiterlijk, ongeveer 30 jaar oud, normaal postuur

  • 03.45 uur Vechtdijk

Om 03.45 uur werd een 20-jarige vrouw uit Utrecht lastiggevallen op de Vechtdijk, iets voor de Klopdijk. De vrouw fietste in westelijke richting toen een man naast haar kwam fietsen. De man pakte haar vast, maar de vrouw kon de man van zich afschudden.

Signalement: Nederlands uiterlijk, sprak accentloos Nederlands, tussen 26 en 30 jaar oud, 1.80 a 1.90 meter lang, fors postuur (dikke buik), bruinkleurig wat lang golvend haar

  • 04.30 uur Lagenoord

Om 04.30 uur fietste een 24-jarige vrouw uit Utrecht vanuit de binnenstad over de Lagenoord. Ter hoogte van het spoor kwam een man naast haar fietsen die haar betaste.

Signalement: blanke man, sprak accentloos Nederlands, kort donkerblond haar, begin 30 jaar

Motorrijder rijdt 120 km/uur binnen bebouwde kom

Geen ‘funrides’ meer voor de bestuurder van een zogenaamde ‘funbike’. Nadat hij minstens 120 km/uur reed over de Balijelaan heeft de 22-jarige Utrechter zijn rijbewijs moeten inleveren.

De motorrijder werd gepakt door een motoragent die zaterdagavond op de kruising Balijelaan/Croeslaan stond. Gezien de vele overlastmeldingen over de ‘funbikes’ van de laatste tijd, besloot de motoragent achter de motorrijder aan te rijden.

Met een snelheid van tenminste 120 km/uur scheurde de Utrechter de Balijelaan over. Op de Jutphaseweg kon de agent de man veilig aan de kant van de weg zetten. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).