Politienieuws: Inbrekers op heterdaad betrapt en mannen aangehouden voor diefstal | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: Inbrekers op heterdaad betrapt en mannen aangehouden voor diefstal | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: Inbrekers op heterdaad betrapt en mannen aangehouden voor diefstal

Politienieuws: Inbrekers op heterdaad betrapt en mannen aangehouden voor diefstal

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 april kon een inbreker op heterdaad worden aangehouden, twee verdachten wisten te ontkomen. De drie probeerden in te breken in een winkel in Overvecht.

Rond 02.45 uur meldde een oplettende getuige dat een aantal mannen probeerde in te breken in een winkel aan de Oranjerivierdreef. Cameratoezicht kreeg ook zicht op hen. Toegesnelde agenten zagen drie mannen in het donker gekleed bij een winkel waar ze met een breekijzer probeerden binnen te komen. Toen ze de agenten zagen, zetten de drie het op een lopen. Na een korte achtervolging kon een 19-jarige man uit Utrecht op de Marokkodreef worden aangehouden. De andere twee wisten te ontkomen. De drie lieten op hun vlucht onder andere inbrekersgereedschap en een fiets achter. De spullen zijn in beslag genomen.

De politie heeft woensdagavond 23 april twee mannen aangehouden die van een bouwterrein spullen hadden gestolen.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 21.40 uur een auto vanaf een bouwterrein aan de Grauwaartsingel in de richting van de Soesterwetering rijden. De auto was zichtbaar zwaar beladen en de achterkant hing bijna op het wegdek. De agenten vertrouwden het niet en gaven de bestuurder op de Jazzsingel een stopteken.

In de auto troffen de agenten een groot aantal bouwmaterialen en gereedschappen aan. De twee inzittenden, 47 en 51 jaar beiden uit Nieuwegein, hadden een vage verklaring over de aangetroffen goederen. Hierop werden zij aangehouden en voor verhoor en verder onderzoek overgebracht naar het bureau.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).