Utrechter Ton de H. krijgt 20 jaar voor ‘Rotterdamse tapijtmoord’ | De Utrechtse Internet Courant Utrechter Ton de H. krijgt 20 jaar voor ‘Rotterdamse tapijtmoord’ | De Utrechtse Internet Courant

Utrechter Ton de H. krijgt 20 jaar voor ‘Rotterdamse tapijtmoord’

Utrechter Ton de H. krijgt 20 jaar voor ‘Rotterdamse tapijtmoord’

Tegen de 44-jarige Ton de H. heeft justitie zojuist 20 jaar gevangenisstraf geëist voor de moord op zijn collega Marjon van der Kraan van een tapijtwinkel in het Rotterdamse winkelcentrum Alexandrium.

Dat meldt AD.nl vandaag. De H. stak op 10 juli 2013 vijftien keer in op Marjon, nadat hij was ontslagen toen zij hem had beschuldigd van aanranding. Op de vraag waarom hij het mes meenam naar de tapijtwinkel, had hij geen pasklaar antwoord. Hij beweerde zich niets van de fatale steekpartij te kunnen herinneren. De dagen voor de moord dronk hij stevig.

De Utrechter reed een jaar geleden naar Rotterdam met een mes op zak. Op beelden van de beveiligingscamera is te zien dat hij hooguit twee minuten in de winkel was. Hij stak de verkoopster vijftien keer. Hij zou nooit van plan zijn geweest haar te vermoorden, liet hij destijds weten aan de rechtbank. Het mes zou hij een week daarvoor hebben gekocht om de hand aan zichzelf te slaan. Het verlies van zijn baan en het bedriegen van zijn vrouw werden hem te veel.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).