’20-jarige Utrechter had seks met minderjarig meisje en zette beelden online’ | De Utrechtse Internet Courant ’20-jarige Utrechter had seks met minderjarig meisje en zette beelden online’ | De Utrechtse Internet Courant

’20-jarige Utrechter had seks met minderjarig meisje en zette beelden online’

’20-jarige Utrechter had seks met minderjarig meisje en zette beelden online’

Een 20-jarige Utrechter wordt samen met twee Utrechters van 22 en 18 verdacht van seks met een minderjarig meisje. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de man beelden daarvan op Hyves heeft gezet en het meisje heeft geslagen. Vervolgens zou het drietal er met de Blackberry en simkaart van het meisje vandoor zijn gegaan. Dit alles speelde zich volgens justitie af in januari 2013.

Woensdag stemde de rechtbank in Utrecht ermee in dat de advocaten van de verdachten het inmiddels 16-jarige meisje en een ander meisje nog mogen verhoren. Dat gebeurt bij een onderzoeksrechter, die in oktober pas ruimte heeft. De strafzaak werd daarom uitgesteld tot 7 januari 2015.

Omdat de 18-jarige verdachte ten tijde van de strafbare daden minderjarig was, behandelt de rechtbank de zaak achter gesloten deuren.

2 Reacties

Reageren
  1. Huib

    Ik lees: “Omdat de 18-jarige verdachte ten tijde van de strafbare daden minderjarig was, behandelt de rechtbank de zaak achter gesloten deuren.”

    Toch vreemd. Dit joch misdroeg zich wel heel stoer, alsof hij boven de 18 was.
    Rechtbank kan behandeling van deze zaak als het gaat om deze betrokkene wel degelijk in openbaarheid laten plaatsvinden, als ware betrokkene wel volwassene in de zin van de wet.

    Is vaker voor gekozen gezien de ernst van het vergrijp.
    Daar is me dunkt ALLE aanleiding voor.

    Het betrokken meisje is nu pas 16 jaar, dus ten tijde van het vergrijp (januari 2013) was ze pas 15 en wellicht zelfs pas 14 jaar oud.

    Ik hoop op reacties van juristen.

  2. Jansen

    Misschien kun je beter niet hopen op reacties van juristen. Die komen doorgaans met oplossingen dat de dader moet worden beloond en het slachtoffer op de brandstapel moet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).