Politienieuws: vrouw bestolen door dief die zich voordoet als agent | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: vrouw bestolen door dief die zich voordoet als agent | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: vrouw bestolen door dief die zich voordoet als agent

Politienieuws: vrouw bestolen door dief die zich voordoet als agent

Een 86-jarige vrouw is woensdag 30 juli bestolen door een man die zich uitgaf als politieagent. De nepagent zag kans diverse sieraden te stelen. De politie waarschuwt voor dergelijke (babbel)trucs en adviseert om naar een legitimatiebewijs te vragen en dat goed te controleren.

Rond 08.40 uur opende de vrouw nietsvermoedend de deur van haar woning aan de Jan van der Doesstraat. De man vertelde de vrouw dat hij van de politie was en liet ook een soort pasje zien. Hij stapte daarbij gelijk de woning binnen en meldde dat hij graag de woning wilde controleren ‘omdat er zoveel ingebroken wordt’.

Oorbellen uitdoen

De man liep de hele woning door. Op een gegeven ogenblik zei hij tegen de bewoonster ‘dat zij een mooie halsketting omhad en haar oorbellen uit moest doen’. Dat deed de vrouw echter niet en hierop verliet de nepagent haar woning. De vrouw kwam er daarna achter dat de sieraden van haar armen waren verdwenen en haar halsketting niet meer om had. Ook een halsketting en bankpasjes die in een kastje in haar woonkamer lagen, bleken verdwenen te zijn.

 

Man onder invloed veroorzaakt ongeval op de Kardinaal de Jongweg

Een 22-jarige automobilist uit Utrecht is betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij raakte woensdag 30 juli rond 19.10 uur betrokken bij een ongeval op de Kardinaal de Jongweg.

Agenten die bezig waren met de afhandeling van het ongeval, constateerden dat de Utrechter alcohol had gedronken. Na het blazen op het selectieapparaat bleek dat hij teveel had gedronken. Agenten wilden hem aanhouden, maar verzette zich, waarop hij geboeid moest worden. Agenten moesten hem tegen de grond werken om hem onder controle te krijgen.

Adamanalyse

Hierna staakte hij zijn verzet en werd geboeid. Eenmaal in de politieauto om naar het bureau gebracht te worden voor het afnemen van een ademanalyse, probeerde de Utrechter met zijn hoofd de zijruit eruit te rammen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het plegen van verzet en het rijden onder invloed.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).