Politienieuws: Brandstichting en meisje (17) beroofd van telefoon op Radboudtraverse | De Utrechtse Internet Courant Politienieuws: Brandstichting en meisje (17) beroofd van telefoon op Radboudtraverse | De Utrechtse Internet Courant

Politienieuws: Brandstichting en meisje (17) beroofd van telefoon op Radboudtraverse

Politienieuws: Brandstichting en meisje (17) beroofd van telefoon op Radboudtraverse

Op dinsdag 5 augustus werd een 17-jarig meisje uit Utrecht het slachtoffer van straatroof.

Rond 18:25 uur kregen agenten de melding van een straatroof op de Radboudtraverse. Het 17-jarige slachtoffer zat hier op een bankje toen zij door een nog onbekende jongen werd aangesproken over haar telefoon. Toen deze jongen er met haar telefoon vandoor wilde gaan en zij dit niet toestond, kreeg zij verschillende klappen op haar arm, waarna zij haar telefoon losliet. De jongen ging er vervolgens vandoor richting het Vredenburg. Daar probeerde een omstander hem tegen te houden, ook deze werd in het gezicht geslagen en de dader kon ontkomen.

Vermoedelijk was de dader een jongen van 16 of 17 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, hij had een getinte huidskleur, hij droeg een paarse pet, zwart leren jack met daaronder een wit t-shirt en een blauwe spijkerbroek.

In de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus is op een parkeerterrein aan de Huis te Zuylenlaan een auto in vlammen opgegaan. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

Rond 02.45 uur kregen politie en brandweer de melding van een autobrand. De brandweer bluste de auto, die volledig uitbrandde. Een getuige had kort daarvoor een auto hard horen wegrijden, maar kon hiervan geen beschrijving geven.

De politie doet onderzoek naar de brand en de straatroof en vraagt getuigen die iets gehoord of gezien hebben dat met de delicten te maken kan hebben, zich te melden bij de politie van het district Stad Utrecht, via tel: 0900-8844. Anoniem kan men bellen met M: 0800-7000.

2 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Als signalement kan de redactie beter schrijven,( het gebruikelijke signalement), dan weten de lezers al genoeg, als het om laffe straatroven gaat.

  2. beestje

    Geen stijl, stijlloos.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).