Waarom Utrecht ‘De Vrede van Utrecht’ viert | De Utrechtse Internet Courant Waarom Utrecht ‘De Vrede van Utrecht’ viert | De Utrechtse Internet Courant

Waarom Utrecht ‘De Vrede van Utrecht’ viert

Waarom Utrecht ‘De Vrede van Utrecht’ viert

Nog ruim een jaar en dan gaat het Vrede van Utrecht jaar van start met het 2013-programma ‘The Art of Making Peace’. Zowel in de binnenstad, als in de wijken en in de regio viert Utrecht dat er in 1713 een ware Wereldtop heeft plaatsgevonden waarin voor het eerst vrede is bereikt door middel van dialoog. Die onderhandelingen vonden plaats in ons eigen Utrechtse Stadhuis. 

De vraag wordt de laatste tijd regelmatig gesteld: ‘Waarom viert Utrecht De Vrede van Utrecht?’. Veel Utrechters weten van niets, weinig Utrechters weten precies hoe of wat. De aanzet leek al weer even terug te worden gegeven op de (inmiddels aangepaste) website utr-echt.nl waar de gemeente het volgende stelt: ‘Met vereende krachten zet Utrecht zich in om zowel nationaal als internationaal herkenbaarder te worden. Maar dat lukt natuurlijk niet zonder de mensen die er wonen, werken en leven. Zij zijn de beste ambassadeurs voor de stad. En als zij behalve zichzelf zijn, ook hun trots op de stad uitdragen, dan voeren we gezamenlijk echt campagne voor de stad. Dan zetten we gezamenlijk Utrecht op de kaart.’ En juist over dat gezamenlijke aspect worden momenteel harde noten gekraakt. In een poging om het draagvlak onder de ruim 312.000 inwoners te vergroten plaatste de organisatie van De Vrede van Utrecht het hieronder te vinden filmpje op haar website. Hopelijk draagt het bij aan meer bekendheid en begrip.

Aftellen geblazen dus! Tot 11 april 2013, de datum van de historische ondertekening, wordt achter de schermen gebouwd aan het programma: de viering van Vrede van Utrecht in 2013. In het verlengde daarvan ligt de tweede opdracht voor Utrecht: het winnen van de kandidatuur voor Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).