De Dom gaat weer los tijdens VJ op de Dom 2012 | De Utrechtse Internet Courant De Dom gaat weer los tijdens VJ op de Dom 2012 | De Utrechtse Internet Courant

De Dom gaat weer los tijdens VJ op de Dom 2012

De Dom gaat weer los tijdens VJ op de Dom 2012

Op 21 september 2012 is de Utrechtse Domtoren voor de laatste keer het decor van VJ op de Dom 2012. Het Holland Animation Film Festival, Impakt, Nederlands Film Festival en de nieuwe media-crews van Z25 en Born Digital veranderen het Domplein in een dance-festijn met overweldigende visuals. Dj DNA en Eindbaas zorgen voor de beats. Host is de Utrechtse presentator Esteban. Het wordt een extra feestelijke editie met de Vrede van Utrecht programmapresentatie!

Ook dit jaar slaat Vrede van Utrecht de handen ineen met drie internationaal befaamde media-festivals. Het Nederlands Film Festival (NFF) verovert de Dom met Z25 en filmmaker Aaron Rookus, die het filmgenre samen in een bizarre nieuwe vorm gieten. Het Holland Animation Film Festival (HAFF) stuurt het Italiaanse collectief BASMATI de Dom op, waar VJ-artists Saul Saguatti, Audrey CoÏaniz en geluidskunstenaar Andrea Martignoni zorgen voor prachtanimaties op de toren. Impakt presenteert FILASTINE: elektronische muziek en een audiovisuele show met een politieke boodschap. Een experimenteel en dansbare mix van post-dubstep met wereldwijde muziekinvloeden.

Met een groep kunstenaars en de nieuwste technieken zet stichting Z25.org in 2012 wederom een dikke, stampende show neer onder de naam ‘Tordinaire’. Born Digital regisseert, net als de afgelopen drie jaren, de avond met videomapping en audiovisuele bytes. Muziek verwachten we van oudgediende DJ DNA die tijdens DJ op de Dom 2010 al eerder zijn kunsten vertoonde. Afsluiter van de avond is Eindbaas met dansbare ‘chiptunes’ en visuals van game-animator Paul Veer.

In 2013 viert heel Utrecht de herdenking en viering van 300 jaar Vrede van Utrecht met een groots internationaal programma: ‘The Art of Making Peace’. Het programma voor 2013 wordt vanaf 21.00 uur geprojecteerd tijdens VJ op de Dom, winnaar van het beste regio evenement van Nederland 2011. De viering staat niet op zich: in 2018 wil Utrecht Culturele Hoofdstad van Europa zijn.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).