Vrede van Utrecht heeft geen budget voor herstelplan De Utrechtse Spelen | De Utrechtse Internet Courant Vrede van Utrecht heeft geen budget voor herstelplan De Utrechtse Spelen | De Utrechtse Internet Courant

Vrede van Utrecht heeft geen budget voor herstelplan De Utrechtse Spelen

Vrede van Utrecht heeft geen budget voor herstelplan De Utrechtse Spelen

Stichting Vrede van Utrecht heeft geen budget beschikbaar om bij te dragen aan het herstelplan van de gemeente Utrecht voor De Utrechtse Spelen (DUS). Dat meldt de organisatie in een bericht op de website. Begin september kwam aan het licht dat DUS een negatief exploitatieresultaat van 2,1 miljoen euro verwacht. Tegenvallende kaartverkoop voor de voorstellingen ‘Orfeo ed Euridice’ en ‘Veel gedoe om niks’ zijn daarvan mede de oorzaak. De gemeente Utrecht stelde een herstelplan op, maar moet daarin diverse partijen mee krijgen wil het slagen. 

Volgens het herstelplan zou Vrede van Utrecht (VvU) een financiële bijdrage van 50.000 euro moeten leveren. Deze vraag brengt voor de Stichting VvU echter lastige keuzes met zich mee. DUS is één van de vele instellingen die in het Vrede van Utrecht programma voor 2013 en in het bidbook voor de kandidatuur van Utrecht Culturele Hoofdstad van Europa 2018 een belangrijke rol spelen. De VvU onderschrijft dan ook het belang van de organisatie voor de stad Utrecht. Echter in deze fase van de ontwikkeling van haar programma zijn alle keuzes al gemaakt en de budgetten reeds verdeeld. Er is dan ook geen vrij liggend budget meer om aan de vraag tegemoet te kunnen komen. Een eventuele financiële bijdrage zal altijd ten koste gaan van de viering in 2013 en van bijdragen aan collega-instellingen. Op dit moment is het nog onduidelijk in welke richting de keuze zal moeten gaan, deze is mede afhankelijk van het overleg met de gemeente Utrecht.

Het herstelplan van de gemeente Utrecht omvat éénmalig een half miljoen euro extra subsidie naast een renteloze lening van 800.000 euro. Verder zal DUS fors moeten bezuinigen op haar organisatie, haar pand De Paardenkathedraal moeten verkopen en haar toezicht moeten verbeteren. Uiteindelijk moet het herstelplan van gemeente en provincie ertoe leiden dat het toneelgezelschap in 2016 weer schuldenvrij is. Deze week spreken de betrokken partijen verder over het plan. Vooruitlopend daarop wist AD/UN vanmorgen te melden, dat een meerderheid binnen de provincie het herstelplan steunt.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).