Spectaculaire presentatie programma Vrede van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Spectaculaire presentatie programma Vrede van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Spectaculaire presentatie programma Vrede van Utrecht

Spectaculaire presentatie programma Vrede van Utrecht

Voorafgaand aan de geslaagde editie van VJ op de Dom afgelopen vrijdagavond projecteerde Vrede van Utrecht het totale programma voor de viering van komend jaar op de Domtoren. Daarbij verwacht de organisatie een combinatie van grote publiekstrekkers als Junkie XL en het Metropole Orkest, Janine Jansen, Tania Kross, een uitgebreid museaal programma, conferenties in samenwerking met de Universiteit Utrecht en lokale projecten in stad en regio. 

Vrede van Utrecht, Nederlands Film Festival, Impakt, HAFF, Z25 en Born Digital kijken terug op een geslaagde VJ op de Dom. Zo’n 6.500 bezoekers kwamen vrijdagavond naar het Domplein, waar zij na wat aanloopproblemen het spektakel konden zien, horen en beleven: van Supermario tot tetrisblokken, van 3D ganzen tot discoballen. Presentator Esteban lijmde de avond aan elkaar en Dj DNA – met live blokfluitspeler Erik Bosgraaf – en Eindbaas zorgen voor knallende beats. ‘Een verpletterend resultaat’, aldus Paul Feld, programmaker Vrede van Utrecht: ‘Volgend jaar doen we er weer een schepje bovenop tijdens ‘VJ op de Dom Nieuwe Oude Muziek’, in samenwerking met onder andere het Festival Oude Muziek, Gaudeamus Muziekweek en het Utrechts Klokkenluiders Gilde. Maar eerst volgt een spectaculaire opening op het dak van de A2, met muziek van Junkie XL en het Metropole orkest, theater en vuurwerk van Ephemere op zaterdagavond, 13 april 2013.

Het hele programma is te lezen in het magazine op de geheel vernieuwde website. Het magazine, waarvan het eerste exemplaar vrijdagavond werd overhandigd aan burgemeester Aleid Wolfsen en commissaris van de Koningin Robbertsen, is inmiddels online in te zien. Op 11 april 2013, de datum van de historische ondertekening, slaat de Munt een nationale Vrede van Utrecht herdenkingsmunt. Hierna volgt een omvangrijk programma van 11 april tot en met 21 september 2013. Het overzicht is te zien op de geheel vernieuwde website die donderdagnacht live ging.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).