Routes to Transformation: op naar Istanbul! | De Utrechtse Internet Courant Routes to Transformation: op naar Istanbul! | De Utrechtse Internet Courant

Routes to Transformation: op naar Istanbul!

Routes to Transformation: op naar Istanbul!

De jongeren van ‘Routes to Transformation’ (R2T) uit Istanbul en Utrecht sluiten elkaar binnenkort weer in de armen. Na twee weken intensieve samenwerking in Utrecht in mei dit jaar, ontstond een bijzondere muzikale samensmelting. Van 13 tot 26 oktober krijgt R2T een vervolg in Istanbul.

Bij ‘Routes to Transformation’ musiceren 20 jongeren uit Utrecht en Istanbul met elkaar tijdens twee ‘residencies’. Hun achtergronden zijn uiteenlopend. Een student van het conservatorium of de Nederlandse popacademie ontmoet een rapper van de straat, een singer- songwriter of een Marokkaanse bruiloftenzanger. Zo ontstaan performances met invloeden uit folk, R&B, rap, klassieke muziek en funk. ‘In het begin dacht ik dat er veel verschillen zouden zijn tussen ons en de Turkse deelnemers. Dat is helemaal niet zo’ vertelt de Utrechtse Shanti Manoharan (19). Door de muzikale samenwerking tijdens de Nederlandse residency van R2T, is zij een stuk zelfverzekerder geworden, vertelt ze. Nu de groep bijna naar Istanbul vertrekt, voelt ze de spanning weer: ‘Ik ben heel erg benieuwd naar het gezinsleven en de gebruiken thuis. En natuurlijk hoe het publiek op ons zal reageren’.

Culturele uitwisseling is onderdeel van ‘Routes to Transformation’. De Nederlandse jongeren ondergaan in Istanbul Turkse gastvrijheid en ontdekken culturele verschillen en overeenkomsten. Shanti Manoharan: ‘Wat ik bijzonder vond in mei, was dat de Turken zo onder de indruk waren van Nederland, vooral vanwege de vrijheid die mensen hier hebben’. ‘Routes to Transformation’ is een initiatief van Roots & Routes (NL) en Bilgi University (Istanbul). De aanleiding vormen de 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije. Partners van het project zijn Fonds voor Cultuurparticipatie, Vrede van Utrecht, gemeente Utrecht en Youth in Action. Wie de jongeren in Istanbul vanuit Nederland wil volgen, kijkt op Facebook.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).