Nog 600 plekken over om de stad met je vaantje te versieren | De Utrechtse Internet Courant Nog 600 plekken over om de stad met je vaantje te versieren | De Utrechtse Internet Courant

Nog 600 plekken over om de stad met je vaantje te versieren

Nog 600 plekken over om de stad met je vaantje te versieren

Rondom de viering van de Vrede van Utrecht springen allerlei leuke creatieve initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Eén daarvan is toch zeker wel de Vaantjesfabriek. Het doel? Utrecht zo mooi mogelijk versieren met zelfontworpen vaantjes. Van de 3000 plekken zijn er nu nog 600 over. 

Sinds 2012 zijn ze al bezig om zoveel mogelijk mooie, opvallende, hippe en unieke vaantjes bij elkaar te krijgen. Ze stonden op alle Culturele Zondagen, maakten mensen enthousiast op festivals en werden goed gevonden op Facebook.

Op 3 maart zijn ze te vinden op het Neude, de laatste keer dat ze als ‘live’ Vaantjesfabriek aanwezig zijn en dus de laatste kans om ook op een unieke manier bij te dragen aan het straatbeeld van Utrecht tijdens de Vrede van Utrecht.

Het verwerken van al die duizenden vlaggetjes is een behoorlijke klus, vertelt Lodewijk Rondeboom van Vers Vermaak, bedenker van de Vaantjesfabriek. “Al de vlaggetjes moeten netjes aan slingers komen te hangen en weerbestendig worden gemaakt. Daarna moeten ze nog opgehangen worden in de winkelstraten.”

Rondeboom is trots op het initiatief: “De Vaantjesfabriek geeft alle inwoners van Utrecht de kans om zelf hun eigen stad te versieren. Het is een soort user-generated city dressing. Dat is toch gaaf?”.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).