Utrechts Archief presenteert: ‘Hoge pruiken, plat vermaak’ | De Utrechtse Internet Courant Utrechts Archief presenteert: ‘Hoge pruiken, plat vermaak’ | De Utrechtse Internet Courant

Utrechts Archief presenteert: ‘Hoge pruiken, plat vermaak’

Utrechts Archief presenteert: ‘Hoge pruiken, plat vermaak’

Dit weekend opende in Het Utrechts Archief de tentoonstelling ‘Hoge pruiken, plat vermaak’. De expositie brengt Utrecht in beeld ten tijde van de Vrede van Utrecht, toen de stad plotseling even het middelpunt van Europa was.

 

Rond 1713 was Utrecht het toneel voor belangrijke vredesonderhandelingen. Een kleurrijk gezelschap buitenlandse diplomaten bezocht de stad. Speciaal voor hun komst werd alles uit de kast gehaald om de bezoekers een goede tijd te bezorgen.

 

En ze waren niet de enige die hier van profiteerden, talloze gelukzoekers trokken naar de stad om een graantje mee te pikken. De bezoekers brachten een vrije sfeer met zich mee. De talloze opera- en toneelvoorstellingen, bals en diners brachten de stad tot leven. In de tentoonstelling in Het Utrechts Archief is te zien wat dat betekende voor de Utrechters.

 

‘Hoge pruiken, plat vermaak’ neemt de bezoeker mee door het Utrecht van 1713. Maak een virtuele koetsrit door de oude stad en duik in de pikante bezigheden van de diplomaten. Speciaal voor de tentoonstelling is ook het boek Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht, geschreven door de Utrechter Augustinus Freschot, uit het Frans vertaald.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).