Hup on the bus: coördinator Bianca zou er best wel in willen wonen | De Utrechtse Internet Courant Hup on the bus: coördinator Bianca zou er best wel in willen wonen | De Utrechtse Internet Courant

Hup on the bus: coördinator Bianca zou er best wel in willen wonen

Hup on the bus: coördinator Bianca zou er best wel in willen wonen

Het rijdt, het heeft antennes en het is rozer dan roze. Ra ra ra wat is het? De Vredesbus natuurlijk! De plek waar het allemaal gebeurd: van filmpjes monteren tot Vrede van Utrecht educatie en van radio maken tot vrijwilligers hotspot, niets is te gek. Wij volgen de bus en de mensen daaromheen. Vandaag: Bianca, buscoördinator van de Vrede van Utrecht.

Wat doet een buscoördinator zoal?

“Ik zorg voor het inplannen van de bus op alle verschillende plekken voor de komende tijd: het bevrijdingsfestival, het wijken weekend, cross culture en festival de basis, om maar een paar plekken te noemen”.

Waar is de bus voor?

“De bus is voor alles en nog wat, hij wordt onder andere gebruikt door het team van DUIC, maar dient ook als ontmoetingsplek. Aanstaande zaterdag, bij de grote opening op de A2 zullen er voor het eerst ook radio-uitzendingen worden gemaakt vanuit de bus, daar zie ik heel erg naar uit. Ik zie het al helemaal voor me hoe mensen, als het wat mooier weer wordt, rond de bus chillen en lekker muziek kunnen luisteren. Maar ook dat er reportages vanaf de verschillende festivals gemaakt kunnen worden, kortom: hij is hartstikke multifunctioneel!”

En ook nog eens gezellig ingericht…

“Zeker! Ik zou die bus eigenlijk best wel willen ombouwen en er dan gewoon in wonen.Het is een oude SRV wagen en is inmiddels al een paar keer omgebouwd. Deze keer hebben Stan en Maartje van Twinkel samen met de organisatie Wink de bus ingericht, super leuk toch met die lampjes?”

Naar welk evenement zie je zelf het meeste uit?

“Ik heb heel veel zin in de opening op zaterdag, maar ook in het cross culture festival. Dat lijkt me leuk omdat het een wat gemixter publiek is, er veel creatievelingen zijn en er dus meer wordt gedaan dan alleen maar heel hard chillen”.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).