In Vredesnaam: het hele verhaal in het Centraal Museum | De Utrechtse Internet Courant In Vredesnaam: het hele verhaal in het Centraal Museum | De Utrechtse Internet Courant

In Vredesnaam: het hele verhaal in het Centraal Museum

In Vredesnaam: het hele verhaal in het Centraal Museum

In de schaduw van alle spektakel werd vanmiddag op een ingetogen wijze in het Centraal Museum de tentoonstelling In Vredesnaam geopend.

De tentoonstelling neemt ons mee vanaf de Reformatie in de vroege zestiende eeuw tot 1713. Via het vredesverdrag met de handtekeningen van de onderhandelaars, een poort van het Utrechtse stadhuis, kanonskogels uit veldslagen, een portret van de machtswellustige Zonnekoning Lodewijk XIV en andere authentieke objecten wordt duidelijk waarom de Vrede van Utrecht de stad wereldfaam heeft.

De Franse ambassadeur Ménat, onze minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans, oud-journaallezer Philip Freriks en huidig journaallezer Herman van der Zandt waren onder de aanwezigen. DUIC TV sprak met hen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).