Vrede van Utrecht zoekt 200 vrijwilligers voor ‘Festival De Basis’ | De Utrechtse Internet Courant Vrede van Utrecht zoekt 200 vrijwilligers voor ‘Festival De Basis’ | De Utrechtse Internet Courant

Vrede van Utrecht zoekt 200 vrijwilligers voor ‘Festival De Basis’

Vrede van Utrecht zoekt 200 vrijwilligers voor ‘Festival De Basis’

Voor Festival De Basis zoekt de Vrede van Utrecht ruim 200 vrijwilligers. Het festival vindt plaats van 13 t/m 22 september op Vliegbasis Soesterberg en biedt een unieke mix van kunst, muziek en natuur. “Het is dé kans om een leuke werkervaring op te doen en nieuwe mensen te ontmoeten.”

De functies zijn zeer divers, zo wordt voor de opbouw van de reusachtige DUIF van 12 bij 15 meter een bouwploeg gezocht: een vijftal mensen met rechterhanden en zonder hoogtevrees die van 22 t/m 28 augustus op Vliegbasis Soesterberg DUIF vleugels geven. Ook is er een aantal fulltime functies beschikbaar, zoals de rol van Subcoördinator. Deze coördinator krijgt de leiding over één team en is verantwoordelijk voor het goed functioneren daarvan. Voor eten en drinken wordt uiteraard gezorgd en onkosten worden vergoed.

Vrijwilligerscoördinator Moniek Janssen: “Vrijwilliger bij Festival de Basis zijn betekent meehelpen aan een uniek evenement op een unieke locatie. Het is dé kans om een leuke werkervaring op te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. Je kunt werken als publieksbegeleider, suppoost, begeleider van activiteiten, chauffeur, in de bouwploeg, de festivalshop, catering/horeca of in het flexteam.” De vrijwilligers werken samen met vele organisaties, zoals Defensie, scoutingploegen, ROC’s en Het Utrechts Landschap.

Over Festival De Basis

De multidisciplinaire mix van theater, muziek, kunst en natuur maakt Festival De Basis een bijzondere ervaring voor jong en oud. Op het uitgestrekte terrein, de landingsbaan, in het sheltergebied en het munitiepark kan de bezoeker de kunstwerken van Collectie De Basis bekijken, concerten en evenementen bezoeken en actief deelnemen aan de (kinder)activiteiten.

Wanneer?
Meewerken aan Festival De Basis kan op:

  • 13-14-15 september – Openingsweekend met muziek op het buitenpodium. Optredens van o.a. Eefje de Visser, Broken Brass Ensemble, New Cool Collective en het Matangi Quartet.
  • 16-20 september – Educatieprojecten met scholen en ontvangsten van groepen.
  • 22 september – Festivaldag met theatervoorstellingen, kinderactiviteiten en muziek.
  • 21 september –  Sound of Freedom, de spectaculaire afsluiting van de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht. Met o.a. een massale vredesmaaltijd op de landingsbaan, een spectaculaire militaire demonstratie en een groot concert van het Metropole Orkest & Friends.

Interesse? Kijk op www.vredevanutrecht2013.nl/vrijwilligers of mail naar vrijwilligers@vredevanutrecht.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).