Componist Merlijn Twaalfhoven zoekt nog 240 muzikanten voor ‘Galm van Soesterberg’ | De Utrechtse Internet Courant Componist Merlijn Twaalfhoven zoekt nog 240 muzikanten voor ‘Galm van Soesterberg’ | De Utrechtse Internet Courant

Componist Merlijn Twaalfhoven zoekt nog 240 muzikanten voor ‘Galm van Soesterberg’

Componist Merlijn Twaalfhoven zoekt nog 240 muzikanten voor ‘Galm van Soesterberg’

Op zaterdag 21 september vindt het spectaculaire slotspektakel van de Vrede van Utrecht ‘Sound of Freedom’ plaats. Dit slotstuk start ’s middags met de Galm van Soesterberg, aansluitend kunnen bezoekers genieten van een rijsttafel op de landingsbaan.

Het avondprogramma trapt af met een grootse legerdemonstratie en sluit af met een groot concert op de kruising van de landingsbanen. Componist Merlijn Twaalfhoven zoekt nog 150 zangers, 15 slagwerkers en 75 blazers die op 21 september as. willen meedoen aan ‘De Galm van Soesterberg’.

De Galm van Soesterberg wordt groots, spannend en melodieus, maar hoe het precies gaat klinken is een verrassing. De 500 zangers, blazers en slagwerkers staan verdeeld op een kruispunt van landingsbanen, op deze manier ontwerpt Twaalfhoven een landschap van klanken. Die driedimensionale klank zorgt ervoor dat het publiek dat tussen de musici in staat, klanken hoort van dichtbij en van verder weg. Twaalfhoven: “Ik vind het vanzelfsprekend om in een muziekstuk ook de dimensie van afstand te betrekken. En op zo’n plek als vliegbasis Soesterberg spelen afstand en ruimte natuurlijk een belangrijke rol”. Er hebben zich al ruim tweehonderd musici aangemeld, een greep uit de enthousiaste reacties: ‘Ik was in dienst op Soesterberg gelegerd, dus aan Festival de Basis meedoen is voor mij zeer bijzonder’, ‘Ik vind de projecten geweldig, heerlijk om aan mee te doen’ en ‘Ja! Bijzonder dat er nu gemusiceerd gaat worden op die banen, heb daar nog aardig gedemonstreerd tegen de plaatsing van kruisraketten.’

Merlijn Twaalfhoven zoekt in totaal nog 240 slagwerkers, zangers en blazers die willen meedoen aan De Galm van Soesterberg op zaterdag 21 september. Overdag is de repetitie, om aan het einde van de dag een groots klankstuk te creëren. Deelname kost 17,50, dit is inclusief lunch en diner en volledige toegang tot het festivalterrein en alle activiteiten/optredens. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u kijken op www.twaalfhoven.net. Of neem contact op met Jedidjah via jedidjah@twaalfhoven.net.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).