Vrede van Utrecht mogelijk gehuisvest op Neude | De Utrechtse Internet Courant Vrede van Utrecht mogelijk gehuisvest op Neude | De Utrechtse Internet Courant

Vrede van Utrecht mogelijk gehuisvest op Neude

Vrede van Utrecht mogelijk gehuisvest op Neude

De deuren van het postkantoor zijn nog maar net definitief gesloten of een nieuwe gebruiker van het monumentale pand aan de Neude dient zich al aan. De Vrede van Utrecht zal vrijwel zeker de komende jaren worden gehuisvest in het voormalige postkantoor. Zo bleek afgelopen vrijdag al uit een artikel in AD/UN. Eigenaar ASR Vastgoed wil niet dat het gebouw op slot gaat tot de verbouwing in 2018 begint.

Al in maart 2009 bood ASR Vastgoed een eerste blik op de plannen voor de herontwikkeling van het voormalige postkantoor De Neude. In de toekomst zullen er hoogwaardige modewinkels, een viersterren hotel met daaraan gekoppeld een restaurant en andere horecafaciliteiten te vinden zijn. Het binnenplein van het gebouw aan de Oudegracht krijgt een spectaculaire gevel annex overkapping van glas. Dit zal dan tevens de nieuwe hoofdingang van het centrum worden. Architect van de eerste plannen is Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt is de architect van de eerste plannen. Voorlopig echter is KPN nog tot 2015 hoofdhuurder en zullen delen van het gebouw gebruikt worden voor telefooncentrales. Of de Vrede van Utrecht definitief zijn intrek in het Neudegebouw zal nemen hangt nog af van de toestemming van KPN.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).