Frenk van der Linden preekt over barmhartigheid in Geertekerk | De Utrechtse Internet Courant Frenk van der Linden preekt over barmhartigheid in Geertekerk | De Utrechtse Internet Courant

Frenk van der Linden preekt over barmhartigheid in Geertekerk

Frenk van der Linden preekt over barmhartigheid in Geertekerk

Hoe kan het dat je jezelf redt door mee te voelen met de ander? Dat vraagt Frenk van der Linden zich af in zijn sermoen dat handelt over de vraag hoe we aan het oude begrip barmhartigheid opnieuw betekenis en invulling kunnen geven.

In het programma ‘In de Houten Broek’ in de Geertekerk in Utrecht, bestijgen schrijvers, dichters, cabaretiers, journalisten, publicisten en wetenschappers de preekstoel om een sermoen, een preek uit te spreken waarin ze hun mening en ervaringen op eloquente en vaak op humoristische wijze aan het publiek verkondigen. Op zondag 16 februari 2014 is journalist Frenk van der Linden aan de beurt.

Toen zijn moeder vijf jaar geleden de diagnose Alzheimer kreeg besefte Van der Linden dat het tijd was voor een laatste verzoeningspoging tussen zijn ouders.
Na hun scheiding hadden ze veertig jaar lang geen woord meer met elkaar met elkaar gewisseld. Hij maakte er film over die zijn inzichten in liefde en haat verdiepte.

Kijk voor meer informatie op http://www.indehoutenbroek.nl

1 Reactie

Reageren
  1. Geenstijl

    Mijn hemel, wie gaat er nog naar deze linkse trekvogel met zijn eigenwijze interpretaties.
    Hij heeft altijd gelijk en een ander ongelijk.
    Barmhartigheid, is dat strooien met gevoelens van een ander en er vervolgens munt uit slaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).