Volop wijkactiviteiten Vrede van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Volop wijkactiviteiten Vrede van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Volop wijkactiviteiten Vrede van Utrecht

Volop wijkactiviteiten Vrede van Utrecht

Alle wijkactiviteiten van Vrede van Utrecht zijn gebundeld in het onlangs verschenen boekje ‘Vrede in de wijken’. Het team Wijkontwikkeling gaat, ook in 2012, door met de ontwikkeling van culturele initiatieven en netwerken in de Utrechtse wijken van onderaf. Dat gebeurt vanuit de gedachte dat men niet zelf nieuwe initiatieven ontplooit, maar versterkt wat er is. Het team Wijkontwikkeling bundelt krachten, reikt bewoners van de wijken creatieve vaardigheden aan via kunst en cultuur en helpt culturele initiatieven een duurzame plek in de wijk en de stad te verwerven. Het klinkt te mooi voor woorden, maar wat gebeurt er dan zoal in de Utrechtse wijken in het kader van de Vrede van Utrecht.

Verhoog de leefbaarheid van de jaren zestig- en zeventigflats en betrek bewoners bij hun omgeving; dat was in mei dit jaar de opdracht van het wijkprogramma van Vrede van Utrecht en woningcorporatie Mitros aan vijf kunstenaars. Deze moesten 23 portieken in oude flats in de Vechtzoom en de Gagel opknappen samen met de bewoners, onder de naam Entree! Het ontwerpcollectief Stortplaats van Dromen transformeerde een serie portieken met innovatief gebruik van afgedankte materialen. Het is slechts een voorbeeld van de vele faciliterende en ondersteunende activiteiten van het team Wijkontwikkeling. Al vanaf 2006 zet Vrede van Utrecht zich in om bewoners in hun eigen wijk of buurt te betrekken bij kunst en cultuur. Creatieve wijken zijn goed voor de sociaal, culturele en economische ontwikkeling van de stad. Kunst en cultuur levert meer op dan vermaak: het ontwikkelen van creatief vermogen kan functioneel zijn bij het vaardiger, mondiger en meer oplossingsgericht maken van mensen.

Zo is er nog een reeks activiteiten terug te vinden op de website van de Vrede van Utrecht. Alles vanuit de gedachte ‘dat kunst en cultuur een onmisbare dimensie geven aan het dagelijks leven, waar iedereen recht op heeft.’ Stichting Vrede van Utrecht is een initiatief van provincie Utrecht en gemeente Utrecht.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).