Kaap in ieder geval nog niet open in april | De Utrechtse Internet Courant Kaap in ieder geval nog niet open in april | De Utrechtse Internet Courant

Kaap in ieder geval nog niet open in april

Kaap in ieder geval nog niet open in april

Kaap zal zeker in april nog dicht blijven. Het festival werd vorige week gesloten omdat er bij het verstrekken van de evenementenvergunning onvoldoende rekening gehouden werd met de belangen van omwonenden.

Het festival zou nog lopen t/m 29 juni, en het is nog niet duidelijk of Kaap in mei en juni open kan. Woordvoerder van Kaap, Pieta Koopman: “De bal ligt nog steeds bij de gemeente. We hopen heel erg dat het festival in mei weer open kan.” Waarom het zes keer zonder moeilijkheden is verlopen en dit keer niet, is voor de organisatie van Kaap extra schrijnend. Petra Blok, directeur van Tweetakt en Kaap, liet eerder weten het erg vervelend te vinden voor publiek en de kunstenaars. “Het is een grote tegenslag voor ons. We hebben er alles aan gedaan om tegemoet te komen aan de wensen van omwonenden, maar helaas bleek dit niet voldoende. Het is een geval van overmacht.”

Kaap zou op Fort Ruigenhoek t/m 20 april plaatsvinden op zaterdagen en zondagen en van 21 april t/m 29 juni alleen op zon- en feestdagen. Het evenement vindt voor de zevende keer op het Fort plaats.

4 Reacties

Reageren
  1. Utrechtse vogel

    Volkomen terecht. Die festivalfiguren moeten niet denken dat ze maar zo maar van alles kunnen doen. Je zal er naast wonen! En dan 3 maanden lang die bongobongo-muziek naast je deur. Een mens zou er toch stapelgek van worden. Eerst krijgen ze subsidie van mijn OZB, en dan krijg je 3 maanden kattegejammer er voor terug. Dank je vriendelijk. Ga lekker ergens lawaai maken waar niemand last van je hebt, of doe een koptelefoon op.

  2. Koopman

    Beste Utrechtse vogel,
    Kaap is geen muziekfestival maar een beeldende kunst tentoonstelling voor kinderen en families.

  3. Utrechtse vogel

    Kinderen zijn het ergste. Geschreeuw en gejammer. DRIE MAANDEN LANG!

  4. Hup

    @ Utrechtse vogel:
    Dat ‘DRIE MAANDEN LANG’ valt in de praktijk reuze mee. Kaap is vanaf 21 april alleen open op zondagen, tussen 11 en 18 uur. Hele schappelijke tijden, lijkt mij. Bovendien komen de meeste mensen op de fiets en parkeren dan op het terrein zelf. De overlast is minimaal, want geschreeuwd en gejammerd wordt er niet (integendeel: ieder kind dat ik er heb gezien loopt vrolijk te spelen met de installaties). Verder is er geen muziek op het terrein.

    Jammer dat de omwonenden hun eigen belangen zo veel belangrijker vinden dan het cultureel en educatief belang (ook schoolklassen zijn nu niet meer welkom voor rondleidingen) voor de rest van Utrecht en omstreken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).