Magische opening van tentoonstelling in Museum Speelklok door Hans Klok | De Utrechtse Internet Courant Magische opening van tentoonstelling in Museum Speelklok door Hans Klok | De Utrechtse Internet Courant

Magische opening van tentoonstelling in Museum Speelklok door Hans Klok

Magische opening van tentoonstelling in Museum Speelklok door Hans Klok

Hans Klok opent vandaag de tentoonstelling Moving Magic in Museum Speelklok, waar publiek zich vanaf morgen kan verwonderen over 19e-eeuwse automaten uit Parijs. De mechanisch bewegende mens- of dierfiguren betoveren jong en oud al meer dan 100 jaar met hun ingenieuze goocheltrucs, levensechte bewegingen en bijpassende melodieën.

Illusionist Hans Klok gebruikt vandaag de dag nog steeds trucs waarvan de bouwer van de automaten in de tentoonstelling meer dan 150 jaar geleden de grondlegger was. Speelklok: “In een speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte korte film laat Hans Klok op magische wijze het verband zien tussen de 19de-eeuwse automaten en het hedendaagse illusionisme. De film is een introductie op de tentoonstelling.”

In de meivakantie zijn er workshops georganiseerd voor kinderen. Onder begeleiding kunnen zij goocheltrucs leren en op zoek gaan naar weetjes en trucjes van de bijzondere automaten uit de tentoonstelling.

De tentoonstelling Moving Magic is in Museum Speelklok te zien van 24 april 2014 t/m 1 maart 2015.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).