Manuscripta wordt reizend festival: Primeur in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Manuscripta wordt reizend festival: Primeur in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Manuscripta wordt reizend festival: Primeur in Utrecht

Manuscripta wordt reizend festival: Primeur in Utrecht

Het boekenfestival Manuscripta is dit jaar in Utrecht. Het is de eerste keer dat het festival buiten Amsterdam wordt gehouden. Organisator CPNB maakte woensdag bekend dat Manuscripta een reizend festival wordt en voortaan elk jaar in september in een andere stad neerstrijkt.

Utrecht krijgt op 7 september de primeur. Het boekenfestival valt dan gelijk met het Uitfeest, een van de Culturele Zondagen in 2014. Op podia in en rondom het stadhuis van de Domstad presenteren auteurs hun nieuwe boeken. Daaromheen is de schrijversmarkt waar auteurs hun boeken signeren.

Het Uitfeest in Utrecht trok vorig jaar 60.000 bezoekers. Tijdens het Uitfeest openen culturele instellingen hun deuren en blikken theatermakers vooruit op het nieuwe seizoen. Het volledige programma van het Uitfeest 2014 is begin augustus bekend.

Tijdens de komende editie van Manuscripta wordt voor de vierde keer de Europese Literatuurprijs uitgereikt. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro voor de schrijver en 5000 euro voor de vertaler.

Het is nog niet bekend naar welke stad Manuscripta in 2015 reist. Gemeenten kunnen zich hier voor inschrijven.

1 Reactie

Reageren
  1. Berendsen

    Vind het geweldig dat het in Utrecht plaats gaat vinden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).