Utrechtse schrijvers presenteren ‘Lokale liefde’, verhalenbundel in begrijpelijke taal | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse schrijvers presenteren ‘Lokale liefde’, verhalenbundel in begrijpelijke taal | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse schrijvers presenteren ‘Lokale liefde’, verhalenbundel in begrijpelijke taal

Utrechtse schrijvers presenteren ‘Lokale liefde’, verhalenbundel in begrijpelijke taal

Aanstaande zondag presenteren bekende Utrechtse schrijvers de verhalenbundel in begrijpelijke taal, genaamd ‘Lokale Liefde’. De schrijvers Ronald Giphart, Karin Giphart, Manon Uphoff, Ruben van Gogh, Ingmar Heytze, Astrid van den Berg, Vrouwkje Tuinman (foto) en Gérard van Kalmhout lieten zich inspireren door persoonlijke herinneringen van laaggeletterden die deelnamen aan lees- en schrijfcursussen.

De verhalen zijn tot stand gekomen door laaggeletterden uit Utrecht die hun ervaringen aan hun taalcoach vertelden. De taalcoaches tekenden de ervaringen op en vervolgens maakten de Utrechtse schrijvers daar inspirerende verhalen van. Initiatiefnemer van de verhalenbundel is schrijfster Karin Giphart.

Zondagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur vertellen de schrijvers in Theater Café Springhaver over hoe zij de taalcursisten als muzen zien. Ook gaan de schrijvers met de taalcoaches en laaggeletterden in gesprek en lezen zij passages voor uit de verhalen. Het eerste exemplaar van de verhalenbundel wordt uitgereikt aan wethouder Jongerius.

Laaggeletterdheid in Utrecht

In Nederland heeft 1 op de 9 mensen van de potentiële beroepsbevolking (16 – 65 jaar) moeite met lezen en schrijven. In de stad Utrecht zijn naar schatting 30.000 volwassenen laaggeletterd. Stichting Lezen & Schrijven richt zich op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. In de regio Utrecht is het project Taal voor het Leven actief. Met de inzet van vele organisaties, vrijwilligers en docenten helpt Taal voor het Leven meer mensen hun taalniveau te verhogen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).