Drie nieuwe festivals in TivoliVredenburg: Ramblin’ Roots, Buma Classical Convention en CATCH | De Utrechtse Internet Courant Drie nieuwe festivals in TivoliVredenburg: Ramblin’ Roots, Buma Classical Convention en CATCH | De Utrechtse Internet Courant

Drie nieuwe festivals in TivoliVredenburg: Ramblin’ Roots, Buma Classical Convention en CATCH

Drie nieuwe festivals in TivoliVredenburg: Ramblin’ Roots, Buma Classical Convention en CATCH

Drie festivals maken dit najaar hun debuut in TivoliVredenburg. Voor klassieke muziek én een conventie daarover kan men terecht bij Buma Classical Convention, Ramblin’ Roots biedt een breed palet aan Amerikaanse roots muziek en wie wil dansen op elektronische muziek kan terecht bij CATCH. Kortom: voor ieder wat wils.

Ramblin’ Roots: 18 oktober

Ramblin’ Roots is een nieuw Nederlands festival dat zoekt naar een spannende mix van rhythm ‘n blues, Americana, roots en alternative country. In zowel Ronda, Pandora als Cloud Nine is er ruimte voor een breed pallet aan Amerikaanse roots muziek. Onder andere soul, blues, americana, roots-rock, country, jazz en aanverwante stijlen zullen de revue passeren.” Dat is hoe TivoliVredenburg het rootsfestival zelf omschrijft. Tot de eerste drie bevestigingen behoren soulzanger Lee Fields & The Expressions, bluesgigant Robert Cray en Americana singer-songwriter Greg Trooper. Rock ’n Roots organiseerde eerder onder andere het zomerfestival Roots in the Park in het Julianapark in Utrecht.

RR2

CATCH: 31 oktober

In samenwerking met PITCH organiseert TivoliVredenburg in het najaar CATCH. Meer dan twintig live-acts en dj’s zullen ruimte krijgen op het festival. PITCH kenmerkt zich door de uiteenlopende elektronische muziek en de intimiteit. “De programmering van CATCH gaat meer de diepte in en is gericht op opkomende en vernieuwende live-acts en dj’s die zich meer in de underground bevinden”, meldt TivoliVredenburg. De voorverkoop start in augustus.

Catch

Buma Classical Convention: 28 en 29 november

Buma Classical Convention is er voor iedereen die interesse heeft in of belang heeft bij klassieke muziek. Van componist tot marketeer, van platenbaas tot orkestdirecteur, van programmeur tot politicus en van musicus tot festivalganger. Het is een tweedaagse conferentie en festival in één.

Op vrijdag 28 november staat de conferentie overdag in het teken van innovatie met diverse nationale en internationale ‘keynote speakers’. Tussendoor is er ruimte om te netwerken, te discussiëren, informatie te vergaren en workshops bij te wonen. Muziek ontbreekt deze dag niet: door het gebouw heen vinden onder meer pitches, showcases en ‘best practices’ plaats.

Op zaterdag kunnen liefhebbers en professionals vooral luisteren naar het beste en het nieuwste dat Nederland op het gebied van klassieke muziek te bieden heeft. Door heel TivoliVredenburg vinden optredens plaats waarbij de bezoekers kunnen grasduinen door showcases – van de ultieme top tot aanstormend talent. De Buma Classical Convention wordt afgesloten met de Edison Classical Jukebox, een concert van het Radio Filharmonisch Orkest, waarbij het publiek bepaalt wat het orkest speelt.

Buma

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).