Utrechts studentenkoor Dekoor opnieuw wereldkampioen | De Utrechtse Internet Courant Utrechts studentenkoor Dekoor opnieuw wereldkampioen | De Utrechtse Internet Courant

Utrechts studentenkoor Dekoor opnieuw wereldkampioen

Utrechts studentenkoor Dekoor opnieuw wereldkampioen

Tijdens de World Choir Games in de Letse hoofdstad Riga heeft Dekoor Close Harmony, een koor van Utrechtse (oud)studenten, haar wereldtitels met succes geprolongeerd. Zowel in de categorie Jazz als Pop won het muzikale gezelschap afgelopen weekend opnieuw de eerste prijs.

In eerdere edities van de World Choir Games in de Verenigde Staten en China behaalde Dekoor ook goud in deze twee categorieën. Dekoor won in 2007 het televisieprogramma Korenslag van de EO. Een ander recent hoogtepunt voor Dekoor was het optreden met The Rolling Stones tijdens Pinkpop en TW Classic festival dit jaar. Op dit moment tourt Dekoor door Polen en Duitsland vanwege hun nieuwe album Tuesdays. Begin mei, toen bekend werd dat het koor met de Rolling Stones mochten optreden, was nog niet zeker of het koor naar Riga kon. De reden daarvoor? Geld. Dekoor zetten een crowdfundactie op, waardoor het wel mogelijk was om een tournee te maken met het wereldkampioenschap als hoogtepunt.

Dekoor
Dekoor heeft een wisselende samenstelling van studenten en afgestudeerden. Hun repertoire varieert van jazz tot musicalsongs. De zanggroep is aangesloten bij van het Koördinerend Orgaan Studenten Muziekgezelschappen Utrecht (KOSMU), dat onderdeel is van de Universiteit Utrecht.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).