Hoofdkantoor Douwe Egberts verdwijnt uit Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Hoofdkantoor Douwe Egberts verdwijnt uit Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Hoofdkantoor Douwe Egberts verdwijnt uit Utrecht

Hoofdkantoor Douwe Egberts verdwijnt uit Utrecht

Nadat Douwe Egberts afgelopen dinsdag onder de naam D.E Master Blenders 1753 haar entree op de beurs maakte, is inmiddels bekend geworden, dat de voormalige koffietak van Sara Lee, haar nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam gaat vestigen. Dat blijkt uit een bericht op vastgoedmarkt.nl. De kantoorfuncties verhuizen volgende maand naar het gebouw Alexander op het Oosterdokseiland (ODE) in Amsterdam. De koffiebranderij, de bijbehorende laboratoria en trainingscentra blijven in Utrecht.

Sara Lee, het Amerikaanse moederbedrijf van het koffiebedrijf, dat in 1753 in het Friese Joure werd opgericht, maakte al begin maart van dit jaar de beursgang en de verhuizing van het hoofdkantoor van Douwe Egberts van Utrecht naar Amsterdam bekend. D.E kiest voor vestiging op ODE vanwege de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de mondiale uitstraling van de Amsterdamse binnenstad. Op het Oosterdokseiland in het hart van Amsterdam, direct naast het Centraal Station, verrijst een nieuw stuk binnenstad met meer dan 200.000 m2 aan wonen, werken, cultuur, winkelen en verblijven. In gebouw Alexander gaan ongeveer 200 mensen werken.

In 1919 ging Douwe Egberts van regionaal (Friesland) naar nationaal en opende het bedrijf haar eerste vestiging aan de Catharijnekade in Utrecht. De zakken ruwe koffie worden met paard en wagen naar de branderij aan de Catharijnekade gebracht. Tien jaar na vestiging in Utrecht kocht het bedrijf voor 121.000 gulden een fabrieksgebouw en bijbehorende woning aan de Keulse Kade langs het Merwedekanaal.  Daar is Douwe Egberts tot op de dag van vandaag te gevestigd, maar vanaf volgende maand dus zonder hoofdkantoor.

2 Reacties

Reageren
  1. Paul Wilke

    DE is niet het enige hoofdkantoor dat uit Utrecht verdwijnt….( zelfs na bijna 100 jaar) wegens het feit dat Utrecht nog te weinig investeert in Internationale allure & dynamiek. Terwijl we juist een perfecte verbindingen hebben met de 4e luchthaven van Europa.Een zaken centrum dat internationaal mee kan is van vitaal belang. De Belle van Zuilen toren was een goede aanzet daar toe.

  2. Ernst Vuyk

    @Paul Wilke
    Twee redenen voor vertrek:
    1. Bereikbaarheid Openbaar vervoer
    a. Internationaal: vliegtuig -denk aan notering http://www.beurs.nl/nieuws/binnenland/3158299/de-master-blenders-vanaf-12-juni-genoteerd-in-amsterdam
    b. Interlokaal: Trein / voor werknemers van belang
    c. Bus/Tram: ook voor werknemers van belang
    2. Mondiale uitstraling Amsterdam
    Utrecht heeft veel te bieden, Amsterdam echter nog meer (musea, concertgebouw, etc.). Voor aantrekken van internationaal toptalent is de binnenstad van Amsterdam ook in de komende eeuwen kansrijk om het van Utrecht te winnen.
    3. Gelukkig dat de koffiegeur niet uit Utrecht vertrekt… Die zou ik wel gaan missen. 😉
    Ik hoop dat in Utrecht de hoofdkantoren van Duurzame Energie (DE) wel blijven en niet naar ODE (oosterdokseiland) vertrekken. De Organisatie voor Duurzame Energie blijft voorlopig nabij het grootste station in Nederland gevestigd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).