Rabobank Utrecht blijft lokale initiatieven steunen | De Utrechtse Internet Courant Rabobank Utrecht blijft lokale initiatieven steunen | De Utrechtse Internet Courant

Rabobank Utrecht blijft lokale initiatieven steunen

Rabobank Utrecht blijft lokale initiatieven steunen

Rabobank Utrecht heeft in het derde kwartaal van dit jaar 19 projecten uit Utrecht, Leidsche Rijn en Nieuwegein via haar Stimuleringsfonds financieel ondersteund. Dat meldt de bank in een bericht op haar website. Passend bij de coöperatieve achtergrond geeft Rabobank Utrecht een deel van haar winst terug aan de maatschappij via het Stimuleringsfonds. Daarmee ondersteunt de bank structureel lokale maatschappelijke projecten en initiatieven.

Voor elkaar
Doel van het Stimuleringsfonds is het bevorderen van de sociale cohesie en de lokale maatschappelijke betrokkenheid van de bank. De 19 projecten die in het derde kwartaal werden ondersteund zijn zeer uiteenlopend van aard. Van een bijdrage voor de keukenapparatuur voor een buurthuis van de stichting Cumulus in Utrecht tot jeu de boules banen en een kinderspeeltoestel voor de Geinsche Hof in Nieuwegein en een bijdrage aan een groen (school)plein van OBS Plantarijn. In totaal ontvingen de projecten een bedrag van 59.159 euro.

Utrechtse kinderen reizen door de ruimte
In Utrecht ontvangt onder andere Stichting museum sterrenwacht Sonnenborgh een financiële bijdrage voor de ontwikkeling van het educatieve project ‘Opblaasbaar digitaal planetarium’ voor leerlingen op basisscholen in Utrecht. Met dit project wordt de nieuwsgierigheid van kinderen naar het heelal en de plek daarbinnen van mens en aarde gestimuleerd. Vanaf hun eigen school reizen de kinderen de ruimte in en ontdekken zij dat de aarde deel uitmaakt van een groter geheel en we daar respectvol mee om moeten gaan. Een mooie manier om kinderen in aanraking te brengen met wetenschap. Dit ‘reizende planetarium’ gaat naar scholen toe en hanteert daarmee een drempelverlagende aanpak die er op is gericht de belangstelling voor dergelijke educatie te vergroten.

Hoe werkt het Stimuleringsfonds?
Passend bij de coöperatieve achtergrond, geeft Rabobank Utrecht een deel van haar winst terug aan de maatschappij via het Stimuleringsfonds. Lokale organisaties kunnen een beroep doen op dit fonds door een aanvraag in te dienen. Eén van de taken van de ledenraad van bank is het beslissen waar het geld uit het fonds heengaat. Zij komen vier keer per jaar bij elkaar om alle verzoeken te bespreken en de financiële bedragen te bepalen. Informatie inwinnen over of een aanvraag indienen bij het Stimuleringsfonds kan via rabobank.nl/utrecht onder het kopje Stimuleringsfonds.

1 Reactie

Reageren
  1. Leida Schuringa

    Op de website van Stimuleringsfonds (Utrecht) werkt het inschrijfformulier niet. na invullen gebeurt er niets…

    vr gr leida

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).