College wil in 2018 de laagste werkloosheid van Nederland | De Utrechtse Internet Courant College wil in 2018 de laagste werkloosheid van Nederland | De Utrechtse Internet Courant

College wil in 2018 de laagste werkloosheid van Nederland

College wil in 2018 de laagste werkloosheid van Nederland

Utrecht kent de laagste werkloosheid van Nederland in 2018. Althans, als we afgaan op de ambitie van het college van burgemeesters en wethouders van Utrecht. In de gisteren vastgestelde uitwerkingsnota ‘Werken aan werk’ wordt uitgelegd hoe dat moet gaan gebeuren.

De gemeente vat de uitwerkingsnota zelf als volgt samen: “Meer mensen aan het werk. Samen met scholen en ondernemers inzetten op extra banen en leerwerkplekken voor werkzoekenden, arbeidsgehandicapten en schoolverlaters. Innovatieve bronnen aanboren die de werkgelegenheid stimuleren zoals sociaal ondernemerschap. En een injectie voor de lokale economie.”

De uitwerkingsnota Werken aan werk beschrijft de keuzes die de gemeente Utrecht maakt bij de uitvoering van de Participatiewet die op 1 januari 2015 in gaat. De Participatiewet bundelt de wet Sociale Werkvoorziening, de wet Werk en Bijstand en de Wajong. In Utrecht krijgen op dit moment zo’n 9.400 mensen een bijstandsuitkering. Door de invoering van de Participatiewet loopt dit aantal in eerste instantie op.

Omdat het voor de groep uitkeringsgerechtigden waar de gemeente verantwoordelijk voor wordt vaak lastiger is om een werkplek te vinden vraagt dit extra inzet. Deze opgave wordt versterkt door de bezuinigingen die opgelegd worden door het Rijk. Er moeten dus meer mensen aan het werk geholpen worden, met minder geld. De gemeente Utrecht zet daarom in op samenwerking met werkzoekenden, werkgevers, onderwijs en met onze partners in de regio.

Acht miljoen voor Lokaal Economisch Fonds

Belangrijk uitgangspunt van de keuzes die de gemeente maakt bij de uitvoering van de Participatiewet is het voorkomen dat mensen in een uitkeringssituatie terecht komen. Daarom investeert de gemeente de komende vier jaar 8 miljoen euro in de Utrechtse economie door het Lokaal Economisch Fonds. Daarnaast zet de gemeente een revolverend fonds van 1,5 miljoen euro in dat de uitstroom naar betaald werk moet bevorderen.

14 Reacties

Reageren
  1. Arvy

    Ik lees “leerwerkplekken”. Ik lees ook dat er geld gepompt gaat worden in een fonds “dat de uitstroom naar betaald werk moet bevorderen”. Reintegratiebedrijven dus die het rondpompen van werklozen in leerwerkplekken moeten faciliteren. Voor die €9,5 miljoen kun je natuurlijk ook 475 mensen een jaar lang op minimumloon niveau aan een échte baan helpen. Maar dat zal wel te complex zijn voor de Utrechtse bestuurders. Of misschien verdienen hun ondernemende vriendjes beter aan werklozen die komen werken in leerwerkplekken. Lees de nota: http://www.utrecht.nl/images/DMO/SoZaWe/Werkeninkomen/Werkenaandetoekomst.pdf. Het gaat allemaal in de eerste plaats om onbetaald participeren.

  2. Caelyn

    This is a most useful coonbirutitn to the debate

  3. tire chains

    I read your post and wished I’d written it

  4. direct who

    It’s like you’re on a mission to save me time and money!

  5. young persons car insurance florida

    That kind of thinking shows you’re an expert

  6. spark plugs

    Thinking like that shows an expert’s touch

  7. rip

    Finding this post. It’s just a big piece of luck for me.

  8. mobile

    That’s way the bestest answer so far!

  9. unlocks norepinephrine

    You’ve got it in one. Couldn’t have put it better.

  10. treatment options

    Thanks for spending time on the computer (writing) so others don’t have to.

  11. car insurance quotes

    Help, I’ve been informed and I can’t become ignorant.

  12. thereby increases

    What’s it take to become a sublime expounder of prose like yourself?

  13. important

    I love reading these articles because they’re short but informative.

  14. fsd does

    THX that’s a great answer!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).