Aantal faillissementen in Utrecht meer dan gehalveerd in eerste helft 2014 | De Utrechtse Internet Courant Aantal faillissementen in Utrecht meer dan gehalveerd in eerste helft 2014 | De Utrechtse Internet Courant

Aantal faillissementen in Utrecht meer dan gehalveerd in eerste helft 2014

Aantal faillissementen in Utrecht meer dan gehalveerd in eerste helft 2014

Het aantal faillissementen in Utrecht is in de eerste helft van 2014 met 57 procent hard gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Creditsafe, een online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

In vergelijking met de vijf grootste steden van Nederland doet de Domstad het goed. Uit de cijfers blijkt dat in Den Haag het aantal faillissementen is gedaald met 15 procent en in Amsterdam met 2,7 procent. In Rotterdam en Eindhoven steeg het aantal faillissementen juist, met 20 en respectievelijk 11 procent.

Reclamesector

In Utrecht waren de meeste faillissementen onder ‘Financiële Holdings’, vier gingen er failliet. Ook de reclamesector in Utrecht werd in de eerste helft van 2014 hard getroffen. Met drie failliete reclameadviesbureaus en een failliet reclamebureau vertegenwoordigt de industrie ruim 9 procent van het totaal aantal faillissementen in de eerste helft van 2014.

Tabel:
Tabel: Creditsafe

1 Reactie

Reageren
  1. Rick

    Haha logisch die daling, als alles al bijna failliet is…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).