0-nummer van DUIC XL van de persen: In november tweewekelijks op 100.000 adressen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant 0-nummer van DUIC XL van de persen: In november tweewekelijks op 100.000 adressen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

0-nummer van DUIC XL van de persen: In november tweewekelijks op 100.000 adressen in Utrecht

0-nummer van DUIC XL van de persen: In november tweewekelijks op 100.000 adressen in Utrecht
Er werd enthousiast maar ook met enige verbazing gereageerd op de aankondiging dat DUIC.nl met een tweewekelijkse gratis papieren krant zou komen. Verbazing omdat wij de omgekeerde weg bewandelen. Meestal komt er een site als een blad het niet redt. Wij doen dat anders. Wij komen met een krant, maar dan wel een naast onze site. Voor het dagelijkse nieuws uit de stad blijft duic.nl, hét medium. Voor achtergrondverhalen, uitagenda, grote reportages komt DUIC XL. Vanaf november wordt de krant bij ruim 100.000 adressen bezorgd.

Er werd enthousiast maar ook met enige verbazing gereageerd op de aankondiging dat DUIC.nl met een tweewekelijkse gratis papieren krant zou komen. Verbazing omdat wij de omgekeerde weg bewandelen. Meestal komt er een site als een blad het niet redt. Wij doen dat anders. Wij komen met een krant, maar dan wel een naast onze site. Voor het dagelijkse nieuws uit de stad blijft duic.nl, hét medium. Voor achtergrondverhalen, uitagenda, grote reportages komt DUIC XL. Vanaf november wordt de krant bij ruim 100.000 adressen bezorgd.

Nog een maandje wachten dus, maar voor de DUIC-redacteuren en uitgevers was er vandaag al een champagne-momentje toen het 0-nummer van de persen rolde. “Dit is een prachtig cadeautje voor de stad”, zei een trotse uitgever Joris Daalhuisen toen hij het eerste exemplaar doorbladerde. Benieuwd naar DUIC XL?  Je kan bij de redactie van DUIC op De Helling 14 een exemplaar ophalen.

33 Reacties

Reageren
  1. Willem

    Mag ik even lachen?!?!

  2. Annemiek

    Viel me al eerder op, maar nu weer: waarom werken er alleen maar mannen bij DUIC?

  3. Annemiek

    De nieuwswaarde van dit artikel is bedroevend laag: ‘een champagnemomentje voor de DUIC-redacteuren en uitgevers.’ En een uitgever die vindt dat nog meer kilo’s dode bomen een cadeautje voor de stad is.

    Dat Utrecht het even weet.

  4. Michael Kroonbergs

    @Annemiek. Nee, er werken gelukkig niet alleen mannen bij DUIC. Annabel was op Texel, Evi in Maastricht, Merel werkt keihard aan haar afstudeerscriptie en Tessa was ook niet in de buurt. Bij de lancering van nummer 1 zijn ze er allemaal bij.

  5. Annemiek

    Misschien moet je ze dan ook eens op de foto zetten 🙂

    http://www.duic.nl/nieuws/duic-verhuist-tijdelijk-kom-kennis-maken-met-de-redactie/

  6. OudPapier

    De Utrechtse Courant Krant ?

    DUCK ?

    Kranten zijn zoooo 1900…

  7. Valerie

    De bedenkers van DUIC zijn pioniers! Mijn complimenten dat ze dit aandurven! Getuigd van lef en doorzettingsvermogen. Ga zo door!

  8. Gert Jan

    Wat gaat de versie in Rotterdam als naam krijgen? DRIC? 😉 En die I kan dan ook wel weg. Nieuwe naam voor de krant DUOC (Jullie magen rade waar de “O” voor staat). Ik vind het knap gedaan mannen en vrouwen van DUIC! Succes met deze krant en ik kom hem snel even ophalen.

  9. Elsa

    @Valerie: pioniers? Wordt hier onbekend terrein betreden? De gedrukte krant bestaat al een tijdje, als ik me niet vergis sinds ongeveer 1750. Dus wat hier pionierderig aan is, hoor ik graag van je.

  10. Rob

    Komt de DUIC ook in vleuten (wijk 10)

  11. Gerda

    Goed bericht, feestelijk moment voor Utrecht. Kwaliteit en ook prima uitgaans tips op DUIC, lekker lezenswaardig. Ik wist niet dat al zo’n 45.000 personen de digitale editie lezen. Succes!

  12. Elsa

    @Gerda: waar komt dat getal van 45.000 vandaan…?

  13. waldorff

    Wat leuk! Ik wens jullie in ieder geval alle goeds toe! en wat jammer dat DUIC de laatste tijd een plek ik geworden waar steeds meer zure, negatieve reacties staan…

  14. Harold zwagerman

    Ik vind het zo jammer voor duic dat zoveel zeiksnorren hun krant lezen. Een te gek initiatief dit, ben heel benieuwd!

  15. Valerie

    @elsa niet zò letterlijk.. Maar het zijn wel pioniers in de stad Utrecht. Van succesvolle nieuwssite (zonder subsidies of wat dan ook) een krant durven maken. Top toch om zo’n item voor onze stad te hebben?

  16. gerda b

    Wat zonde van al die bomen die hiervoor omgehakt gaan worden. Ik lees bewust geen papieren versie van krant of tijdschrift en vind het zo achterhaald om met een papieren versie te komen.

  17. Krantenmaker

    Wat een vreemde, ongepaste en bovendien onjuiste reacties over omgehakte bomen hierboven zeg. Kranten worden al decennia op gerecycled papier gedrukt, daar wordt geen enkele boom voor omgehakt. Neem aan dat het voor DUIC XL niet anders zal zijn, redactie?

  18. Karin

    Cool zeg! Keep up the good work boys and girls!

  19. Irma

    Als ik bij jullie editie 0 ophaal, komen jullie dan ook bij (oa) mijn vrijwilligers initiatief langs in de Rivierenwijk? Oscar’s Weggeefhoek heet het.

  20. Frans van Overeem

    Ik ben benieuwd en kom hem zeker even ophalen.Jammer dat hier weer op voorhand door sommigen zo negatief op wordt gereageerd. Waarom eigenlijk? Soms begrijp ik de lezers van DUIC niet.

  21. Objectivist

    Gefeliciteerd DUIC! Hulde voor dit initiatief. Een mooie stap.

  22. Frank

    @krantenmaker:
    Er worden wel degelijk bomen omgehakt want je kunt papier niet eeuwig recyclen. Maar daar zijn gewoon productiebossen voor. Niemand verzet zich tegen ‘de productie van aardappelen’, maar voor ‘de productie van boom’ is menigeen allergisch, wat raar is.

    Niettemin valt er wel wat te zeggen over belasting van het milieu door bleekmiddelen en de productie van katoen als toevoeging. Maar dat heeft dan weer niks met die bomen te maken.

  23. Pim

    Heerlijk, weer eens old skool nieuws zónder gefrustreerde azijnpissers die alles kapotzeiken. Ik kijk er best naar uit, moet ik bekennen! Gedurfd, ik wens jullie alle succes!

  24. Frank

    @Pim: Is er ooit iemand op DUIC geweest die jou een pistool op het hoofd heeft gezet met de mededeling: “Lezen, kreng! Alle commentaren lezen, nu!”

    Nee toch? 🙂

  25. Utrechtse Vogel

    Leuk!

  26. Niels Utreg

    Nóg meer als nieuws verpakte advertorials?
    @Elsa: als er kritiek komt op DUIC, volgen hier altijd direct als lezers vermomde redactieleden en vriendjes die positieve berichten posten. Zo ook Gerda, die door de mand valt met een feit dat niet eens in het bericht staat.

  27. Venz

    Haha Niels, goede observatie. Dit is wel stuitend.

  28. Floris

    @Venz en consorten! Haal DUICXL bij de Helling14 en lees dat DUIC ” 55.000 bezoekers per dag voorziet van lokaal Utrechts nieuws”. Gerda is nog aan de voorzichtige kant met haar schatting.

  29. Amsterdammer

    Van harte gefeliciteerd DUIC! Als Amsterdammer ben ik groot fan van de PS (bijlage Parool), met wekelijkse tips en verhalen over Amsterdam e.o. Ik kan me voorstellen dat DUICXL daarom een welkom initiatief is voor menig Utrechter. Heel veel succes!

  30. Ries

    Nou…zijn we klaar mee!

    Krijg ik het hoofdzakelijk linkse geneuzel ook nog in mijn brievenbus gegooid.

    Goed voor de kattenbak dan maar.

  31. Edwin

    @Floris: raar verhaal dit.
    Hoe komt Gerda nou aan die “voorzichtige” schatting van 45.000?
    Niet omdat ze het 0-nummer heeft opgehaald, want dan zou ze geweten hebben dat het om 55.000 bezoekers gaat.
    Overigens lijkt 55.000 bezoekers per dag mij aan de onwaarschijnlijk hoge kant. Maar dit terzijde.

  32. Ries

    Edwin

    Denk dat ze 55000 hits bedoelen.

    Iemand post wat en gaat een discussie aan, en kijkt vervolgens wel 10x per dag of er een reactie is. Allemaal heel relatief dus, en misschien heeft DUIC wel een student of een type als sanmartean ingehuurd om de hele dag te “hitten”.

  33. Harold zwagerman

    Heeft er iemand nog meer complottheorieën over Duic? Ik vind ze fascinerend

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).