SoepbusUtrecht ook in de zomermaanden nodig | De Utrechtse Internet Courant SoepbusUtrecht ook in de zomermaanden nodig | De Utrechtse Internet Courant

SoepbusUtrecht ook in de zomermaanden nodig

SoepbusUtrecht ook in de zomermaanden nodig

In aanwezigheid van enkele Utrechtse gemeenteraadsleden start SoepbusUtrecht vanavond aan het zomerseizoen. De SoepbusUtrecht biedt een after-dark maaltijdservice van soep en brood aan daklozen en minder bedeelden. Initiatiefnemer Wan-Ho Groenenstein streeft naar waardige en respectvolle interactie met die mensen in onze gemeenschap die geen aanspraak op hulp kunnen maken in verband met hun verblijfstatus.

SoepbusUtrecht ging van start op maandag 5 december 2011. Met zijn initiatief biedt Groenenstein hen elke avond koffie, thee, soep en broodjes. Deze worden gratis uitgedeeld vanuit onze locatie op de parkeerplaats tegenover de inktpot, in het centrum van Utrecht. In de afgelopen wintermaanden verstrekten de vrijwilligers van SoepbusUtrecht, vijf dagen per week aan 32 daklozen zo’n 500 liter warme soep, 3.000 bekers koffie, 2.000 bekers thee en verder brood, pannenkoeken, bami, gepofte aardappelen, braadworsten, en chocolade. Dat alles werd mogelijk gemaakt door de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten  en door de donateurs die de SoepbusUtrecht steunden met geld en giften in natura. SoepbusUtrecht ontvangt geen subsidie en steunt dan ook volledig op de belangeloze inzet en bijdragen van vrijwilligers en donateurs.

De SoepbusUtrecht nodigt belangstellenden uit om vanavond van 19.00 uur tot 21.00 uur het zomerseizoen in te luiden. Dit in aanwezigheid van enkele gemeenteraadsleden, zoals Vincent Oldenborg van Leefbaar Utrecht, Bouchra Dibi van de PvdA, Steven de Vries en Patricia Wijntuin van Groenlinks. Namens de ChristenUnie komt fractiesecretaresse Machteld Vergunst en namens het CDA fractiemedewerker Petra Lotterman. Voor meer informatie, zie www.soepbusutrecht.nl.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).