Medisch Centrum Biltstraat met de schrik vrij | De Utrechtse Internet Courant Medisch Centrum Biltstraat met de schrik vrij | De Utrechtse Internet Courant

Medisch Centrum Biltstraat met de schrik vrij

Medisch Centrum Biltstraat met de schrik vrij

Bij 543 van de 876 patiënten die kliniek Medisch Centrum Biltstraat  in Utrecht heeft opgeroepen zijn geen virusbesmettingen gevonden. De kliniek verwacht niet dat nog veel van de resterende 333 patiënten zich laten testen. Dat heeft Leo Querido, secretaris van de raad van bestuur, donderdag gezegd.

De Inspectie voor de Gezondheidzorg ontdekte in maart dat operatie-instrumenten mogelijk niet altijd steriel waren. Daarop werden twee operatiekamers gesloten en tweehonderd patiënten opgeroepen zich te laten testen, omdat ze mogelijk besmet waren met hiv of hepatitis B of C. Na een tweede telling van het stuurde de kliniek  nog eens 650 voormalige patiënten een brief.

Querido is blij met de de resultaten. “Er bestond een zeer kleine kans dat patiënten een via bloed overdraagbare ziekte hebben opgelopen. Om alle ongerustheid weg te nemen, zijn we dit onderzoek gestart.”  De kliniek verwacht niet dat veel van de 333 patienten zich nog laten testen. Medisch Centrum Biltstraat is recent weer goedgekeurd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid liet op 2 juli in een brief aan de Tweede Kamer weten dat de kliniek momenteel voldoet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).