Muziekpaleis Vredenburg krijgt gezicht | De Utrechtse Internet Courant Muziekpaleis Vredenburg krijgt gezicht | De Utrechtse Internet Courant

Muziekpaleis Vredenburg krijgt gezicht

Muziekpaleis Vredenburg krijgt gezicht

Vrijdag zijn de eerste platen van de gevel van het nieuwe muziekpaleis geplaatst. De gevelbeplating bestaat uit platen van composiet van 3,6 bij 15,4 meter. De robuuste donkere vlakken met gaten erin moeten het muziekcentrum een markant en vooral herkenbaar uiterlijk geven.

De zwarte afwerking is gekozen zodat de naden tussen de platen amper zichtbaar zijn. Omdat de platen 2500 kilo wegen kunnen er maar vier per dag geplaatst worden. Over twee weken moet de laatste geplaatst zijn, en dan wordt er begonnen aan de bouw van de gevel aan de andere zijde van het gebouw.

Als het muziekpaleis begin 2014 klaar is en de deuren opent zal het een thuis zijn voor alle muziekliefhebbers. Vredenburg, Tivoli en het voormalige jazzpodium SJU zullen als een organisatie het paleis draaiende houden, en verantwoordelijk zijn voor een gevarieerd programma.

1 Reactie

Reageren
  1. jabus

    muziekPALEIS weg: MUZIEKCENTRUM VREDENBURG : historische locatie en nationaal en internationaal als zodanig bekend . Hou toch op met die “paleizen” : vlees & schoenen& etc PALEIZEN zijn er genoeg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).