OCW en Universiteit Utrecht tekenen prestatieafspraken | De Utrechtse Internet Courant OCW en Universiteit Utrecht tekenen prestatieafspraken | De Utrechtse Internet Courant

OCW en Universiteit Utrecht tekenen prestatieafspraken

OCW en Universiteit Utrecht tekenen prestatieafspraken

Staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en rector magnificus van de Universiteit Utrecht (UU) prof.dr. Bert van der Zwaan ondertekenden gisteren de afspraken rond de prestatieafspraken Universiteit Utrecht. Ook alle andere universiteiten doen dit vandaag. De afspraken beschrijven concrete ambities en doelen voor de komende jaren. Ze zijn noodzakelijk om te zorgen dat de Nederlandse universiteiten internationaal concurrerend blijven.

De Utrechtse plannen zijn door de reviewcommissie Hoger Onderwijs en Onderzoek als ‘excellent’ beoordeeld; Utrecht kreeg als enige Nederlandse universiteit deze hoogste beoordeling. Van der Zwaan is daar trots op: ‘Er is hard gewerkt aan deze plannen. Hoger studiesucces, een groter aantal toponderzoeksgroepen en een versnelde ontwikkeling van het ondernemerschap en bedrijvigheid op het Utrecht Science Park. Dat is de uitdaging waar de UU zich voor stelt.’ De reviewcommissie schreef over de ambitie om het reeds hoge studierendement te verhogen van 74 naar 77 procent: ‘Het voorstel bevat krachtige voornemens met betrekking tot onderwijskwaliteit en studiesucces.’ Ook was de commissie positief over de concentratie van het onderzoek van de Universiteit Utrecht in vier instellingsbrede strategische thema’s: Duurzaamheid, Life Sciences, Jeugd & Identiteit en Instituties.

Niet alleen in Utrecht worden prestatieafspraken ondertekend. De afspraken van alle universiteiten zullen de komende jaren leiden tot betere prestaties. Universiteiten zullen zich meer van elkaar onderscheiden: in onderwijsaanbod en op het gebied van onderzoek, zowel nationaal als internationaal. Ook wordt het onderwijsaanbod gedifferentieerder, waardoor studenten met hun specifieke wensen en behoeften beter terecht kunnen. In samenwerking met het bedrijfsleven worden onderzoeksresultaten meer en meer vertaald naar producten en diensten. OCW steunt de ambitieuze plannen met onder meer de veranderde wetgeving.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).