Alarm gisteren op veel plekken niet afgegaan door storing computer | De Utrechtse Internet Courant Alarm gisteren op veel plekken niet afgegaan door storing computer | De Utrechtse Internet Courant

Alarm gisteren op veel plekken niet afgegaan door storing computer

Alarm gisteren op veel plekken niet afgegaan door storing computer

Het maandelijkse proefalarm is op verschillende plekken in regio Utrecht niet afgegaan. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een storing in de computer op de meldkamer.

Het luchtalarm ging gisteren op veel plekken in Utrecht niet af. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) verantwoordelijk voor het alarm liet gistermiddag direct weten het probleem te onderzoeken.

Back-up systeem

De VRU laat op haar website weten waar het probleem zit: “De gemeenschappelijke meldkamer heeft in de loop van maandagavond diverse tests uitgevoerd. Daaruit bleek dat de storing waarschijnlijk in de computer op de meldkamer zit waarmee de sirenes aangezet worden. De alarmeringen die met die computer gemaakt worden, komen niet aan. Een back-up computer, ook daar aanwezig, werkt wel. We gebruiken nu dit back-up systeem, totdat de computer is vervangen. Dat gebeurt vandaag, dinsdag 8 januari.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).