Verleden ontmoet heden in online game Gouden Eeuw | De Utrechtse Internet Courant Verleden ontmoet heden in online game Gouden Eeuw | De Utrechtse Internet Courant

Verleden ontmoet heden in online game Gouden Eeuw

Verleden ontmoet heden in online game Gouden Eeuw

Het Spel van de Gouden Eeuw, ontwikkeld onder leiding van economisch historici dr. Oscar Gelderblom en prof.dr. Joost Jonker uit Utrecht, wordt op donderdag 31 januari in het Trippenhuis in Amsterdam gelanceerd.

Het idee voor het spel ontstond in 2010 toen de Utrechtse onderzoekers, die binnen het kenniscentrum Instituties van de Open Samenleving (IOS) werkzaam zijn, meedongen naar de Academische Jaarprijs.Team Gelderblom en Jonker won niet, maar ze kregen het met subsidies van onder andere de faculteit Geesteswetenschappen, NWO en De Jonge Academie van de KNAW toch voor elkaar om het spel te maken.

Tijdens het spelen van de online game leren gebruikers alles over de werking van de financiële markt in de 17e eeuw. Het doel van het spel is om met een zo hoog mogelijk vermogen te eindigen. Vanaf aanstaande donderdag is het mogelijk het spel gratis te downloaden in de Appstore voor de iPhone, iPad en iPod.

Bij het Spel van de Gouden Eeuw is ook aanvullend lesmateriaal gemaakt voor het vak economie van de bovenbouw havo/vwo. Docenten mogen het vrij gebruiken, kopiëren en bewerken. Vanaf februari is het materiaal te downloaden via de website van De Praktijk.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).