Tweehonderd militairen het dak op tijdens Vrede van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Tweehonderd militairen het dak op tijdens Vrede van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Tweehonderd militairen het dak op tijdens Vrede van Utrecht

Tweehonderd militairen het dak op tijdens Vrede van Utrecht

In de aanloop naar hun eigen 200-jarig jubileum in 2014 heeft de Landmacht laten weten stichting Vrede van Utrecht te steunen tijdens de opening en afsluiting.

Een symbolisch aantal van 200 militairen van de landmacht zullen tijdens het openingsspektakel op het dak van Rijksweg A2  in Utrecht staan. Daarnaast speelt de Landmacht ook een rol tijdens de afsluiter van het vredesjaar op de voormalige Vliegbasis Soesterberg.

Kolonel Rob Toma, projectofficier 200 jaar Koninklijke Landmacht: “We doen mee met een symbolische ploeg van 200 militairen, als verwijzing naar ons eigen jubileum. Het is een mooi voorproefje, want volgend jaar zoeken ook wij extra contact met de maatschappij om bij te dragen aan de discussie en meningsvorming rond vrede, vrijheid en veiligheid.”

Informatie:

Openingsspektakel 300 jaar Vrede van Utrecht: ‘De slag om vrede’ met een compositie van Junkie XL i.s.m het Metropole Orkest. Datum: zaterdagavond 13 april, 21:00 uur. Toegang gratis. Regie: Luca Andrea Stappers.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).