Vrijheidscolleges in het Stadhuis van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Vrijheidscolleges in het Stadhuis van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Vrijheidscolleges in het Stadhuis van Utrecht

Vrijheidscolleges in het Stadhuis van Utrecht

In aanloop naar de Nationale Viering van Bevrijdingsdag, organiseert de provincie Utrecht samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei verschillende vrijheidscolleges. Vanaf 7 maart komen schrijvers en filosofen in het Stadhuis van Utrecht vertellen over (het gebrek aan) vrijheid in de wereld.

Abdelkader Benali (foto), Hans Achterhuis, Kustaw Bessems en Barbara Oomen geven de vier interactieve colleges over de Four Freedoms van Franklin D. Roosevelt (freedom from fear, freedom from want, freedom of speech and expression en freedom of worship). Tijdens de lezingen komt aan bod wat de stand van zaken is ten aanzien van de door Roosevelt geformuleerde vrijheden.

FORUM, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken, Bevrijdingsfestival Utrecht en Vrede van Utrecht organiseren gezamenlijk deze vier colleges en het slotdebat op 5 mei tijdens het Bevrijdingsfestival in Utrecht in park Transwijk. Verschillende dichters dragen een speciaal voor de colleges geschreven gedicht voor.

Alle vier de colleges vinden om 19.30 uur plaats in het Stadhuis:

7 maart – Freedom from fear – Dhr. Abdelkader Benali (gedicht: Ruben van Gogh)

21 maart – Freedom from want – Prof. Dr. Hans Achterhuis (gedicht: Baban Kirkuki)

4 april – Freedom of speach – Dhr.Kustaw Bessems (gedicht van Ingmar Heytze)

18 april – Freedom of worship – Prof. Dr. Barbara Oomen (gedicht: Ellen Deckwitz)

2 Reacties

Reageren
  1. tjark reininga

    jammer dat het bericht niet vermeldt of aanmelding nodig is (en of er kosten aan het bijwonen verbonden zijn, maar omdat het in het Stadhuis plaatsvindt zal dat wel niet)

  2. Corine van Middelkoop

    Iedereen is van harte welkom. de toegang is inderdaad gratis, graag aanmelden via http://www.forum.nl/vrijheidscolleges.

    @redactie: Zouden jullie de link naar bovengenoemde website willen toevoegen (ter vervanging van de niet-werkende links) en indien mogelijk ook vermelden dat de toegang gratis is, en aanmelden verplicht. Alvast dank!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).