Universiteit Utrecht investeert 1 miljoen in onderwijsinnovaties | De Utrechtse Internet Courant Universiteit Utrecht investeert 1 miljoen in onderwijsinnovaties | De Utrechtse Internet Courant

Universiteit Utrecht investeert 1 miljoen in onderwijsinnovaties

Universiteit Utrecht investeert 1 miljoen in onderwijsinnovaties

Het college van bestuur heeft aan vijf onderwijs-vernieuwende projecten binnen de Universiteit Utrecht een budget toegekend van in totaal 1 miljoen euro. Hiermee wil de universiteit extra investeren in de professionele ontwikkeling van docenten en in onderwijsinnovaties.

Het geld komt vanuit het Utrechts Stimuleringsfonds Onderwijs, dat het college van bestuur heeft ingesteld. Het geld wordt verdeeld over de faculteiten: Geneeskunde, Diergeneeskunde, Sociale Wetenschappen, Geesteswetenschappen, Bètawetenschappen en Geowetenschappen. Hiervan krijgen Geneeskunde en Diergeneeskunde het grootste aandeel.

Alles projecten hebben als doel het verbeteren van het onderwijs, door te kijken naar de toetsvormen, docenten en leermethoden. De voorstellen van de verschillende faculteiten die zijn toegekend voor 2013 zijn hier te vinden.

Jaarlijks wordt er twee miljoen euro beschikbaar gesteld om onderwijstalent te ondersteunen en onderwijsinnovaties te realiseren. De helft van het geld (1 miljoen euro) wordt onder faculteiten verdeeld op basis van studentenaantallen. Faculteiten kunnen zelf bepalen aan welke doelen ze dit geld besteden. De andere helft loopt via een breed samengestelde beoordelingscommissie met hoogleraren uit alle faculteiten en is bestemd voor grotere projecten.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).