Alle risicoduels van FC Utrecht voortaan zonder alcohol | De Utrechtse Internet Courant Alle risicoduels van FC Utrecht voortaan zonder alcohol | De Utrechtse Internet Courant

Alle risicoduels van FC Utrecht voortaan zonder alcohol

Alle risicoduels van FC Utrecht voortaan zonder alcohol

Bij alle risicowedstrijden van FC Utrecht wordt voortaan de omgeving drooggelegd. De proef die dit seizoen tegen Ajax voor het eerst werd geprobeerd, blijkt succesvol en krijgt nu navolging.

Concreet betekent dit dat rondom het eerstkomende duel tegen ADO Den Haag, op 7 april, bij sportkantines van clubs en cafe’s in de buurt op die dag geen alcohol wordt geschonken.

Dat heeft de gemeente besloten in reactie op de rellen na de wedstrijd Utrecht-Twente, op 4 december 2011. Toen ontstonden buiten het stadion hevige ongeregeldheden. Agenten en ME’ers werden met stenen bekogeld. Twee politiemensen voelden zich zo bedreigd dat ze waarschuwingsschoten losten.

Van Schaik: “Verbaasd”

“Tot mijn grote verbazing moet ik in de media lezen dat de risicowedstrijden in ons stadion definitief worden drooggelegd”, zegt Van Schaik. “Dit is gebeurd zonder FC Utrecht van te voren in te lichten, terwijl wij midden in het overleg met de gemeente nu worden geconfronteerd met een officieel besluit. Dat betreur ik. Hoewel FC Utrecht niet gaat over de besluiten van de gemeente, verwachten wij wel gehoord te worden en antwoord te krijgen bij opmerkingen. Zo hebben wij juist de laatste tijd constructief samengewerkt”, benadrukt Van Schaik.

De brief van de burgemeester met het complete pakket van maatregelen is hier te lezen.

1 Reactie

Reageren
  1. Bill

    En dhr. Wolfsen gaat de onkosten die hiermee gepaard gaan uit gemeenschapsgeld bekostigen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).