Eigenaar camping De Berekuil krijgt 200 euro boete per dag van gemeente | De Utrechtse Internet Courant Eigenaar camping De Berekuil krijgt 200 euro boete per dag van gemeente | De Utrechtse Internet Courant

Eigenaar camping De Berekuil krijgt 200 euro boete per dag van gemeente

Eigenaar camping De Berekuil krijgt 200 euro boete per dag van gemeente

De gemeente Utrecht heeft de eigenaar van de zwaar verwaarloosde stadscamping De Berekuil een boete van 200 euro per dag opgelegd. Als de camping na 15 april nog niet open is voor toeristen, gaat de boete omhoog naar 1500 euro per dag.

Dit laat een woordvoerder van de gemeente woensdag weten. De camping is al geruime tijd gesloten. De gemeente wil echter dat het terrein beschikbaar is voor toeristen. De gemeente is eigenaar van de grond en verpacht die aan de campingbaas. Nu wordt het terrein vooral bewoond door eigenaren van chalets en vakantiehuisjes.

Geen gas

De camping is al lange tijd in opspraak. Er is sprake van illegale permanente bewoning en er spelen intimidaties en ruzies tussen bewoners en de campingbaas. Momenteel hebben de bewoners geen gas wegens een conflict met de uitbater.

Onlangs keurde hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden de camping na een inspectie nog af wegens ongezonde toestanden. Daarop heeft de gemeente enkele als levensgevaarlijk bestempelde putten en plassen gedicht en een lekkend riool gerepareerd.

1 Reactie

Reageren
  1. tom

    hoi
    ik vindt brirenkul in utrecht cemping moet open gaan dat zegt tom de vvd heeft vraaggesteldt over dit onderwerp
    gr tom

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).