Bouw tweesterren hotel Biltsestraatweg eindelijk begonnen | De Utrechtse Internet Courant Bouw tweesterren hotel Biltsestraatweg eindelijk begonnen | De Utrechtse Internet Courant

Bouw tweesterren hotel Biltsestraatweg eindelijk begonnen

Bouw tweesterren hotel Biltsestraatweg eindelijk begonnen

De bouw van het tweesterren hotel, de ‘Two Star Lodge’ aan de Biltsestraatweg, is donderdag na jaren plannen maken begonnen. Het hotel komt op het terrein van Manege Groenesteyn, dat tevens geheel vernieuwd wordt.

Het hotel krijgt 88 kamers van tweesterren kwaliteit wat volgens de gemeente ‘een segment in de hotelsector is waaraan in Utrecht veel behoefte bestaat.’

Daarnaast zal de huidige manege in een andere vorm worden voortgezet. Namelijk als een specifieke kindermanege. De nieuwe paardenstal zal plaats bieden aan circa 350 ponyrijders en bijbehorende faciliteiten.

Backpackers

Met de realisatie van dit twee-sterrenhotel wil de initiatiefnemer zich richten op groepen die Utrecht een weekend komen bezoeken of wandelaars en fietsers die door het land trekken. Maar vooral op backpackers, studenten en docenten uit het buitenland die voor een korte periode op de nabijgelegen Uithof moeten zijn,

Conflict

De vierhonderd leden van manege Groenesteyn waren in 2008 woedend op de gemeente Utrecht toen de plannen voor het eerst naar buiten kwamen en bleek dat de manege zou moeten inkrimpen.

Een zware lobby richting de gemeenteraad bracht in 2009 succes. De destijds verantwoordelijke wethouder Harrie Bosch moest met een beter plan komen. Dat plan kwam er,  waardoor de manege direct een binnen- en buitenbak zou krijgen en bovenal niet kleiner zou worden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).