“Bea bedankt!” | De Utrechtse Internet Courant “Bea bedankt!” | De Utrechtse Internet Courant

“Bea bedankt!”

“Bea bedankt!”

Het is gebeurd: de knop is ingedrukt, de lichten van de Dom zijn ontstoken. Het officiële startsein voor de Vrede van Utrecht is gegeven.

Vol spanning stonden de toeschouwers op het Domplein te wachten. Het gonsde: “Waar komt ze aan?”, “Zijn Maxima en Willem-Alexander er ook?”, “Hey, wat is dat daar?”. Tromgeroffel. Een aantal witte figuren op stelten komt de menigte ingelopen. “Oh nee, we hadden toch meer daar moeten staan”, “Wat gebeurt er? Ik zie alleen maar telefoons in de lucht”, “Waar komt dat geluid vandaan?” Een spotlight belicht de domtoren en er schitteren twee trompetten in het licht. Een antwoord komt van de domkerk: nog twee trompetten.

Dan zijn ze daar: de koningin, prins Willem-Alexander, prinses Maxima en burgemeester Aleid Wolfsen. Het publiek juicht. Wolfsen bedankt Beatrix voor haar laatste officiële bezoek aan de stad en nodigt haar uit de knop in te drukken. Ze drukt. Iedereen draait zich verwachtingsvol om naar de Dom. En er gebeurt.. niets. Geroezemoes volgt. Maar dan is daar het moment: licht! Een opgeluchte zucht gaat over het plein, ‘Als ik boven op de Dom sta’ wordt ingezet en iedereen zingt mee.

Bij de laatste klanken gaat het Utrechtse lied moeiteloos over in een andere meezinger: “Bea bedankt!” schalt het over het plein. Bea lacht, zwaait en knikt gedag.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).