Krakers Ubica gaan in hoger beroep | De Utrechtse Internet Courant Krakers Ubica gaan in hoger beroep | De Utrechtse Internet Courant

Krakers Ubica gaan in hoger beroep

Krakers Ubica gaan in hoger beroep

Afgelopen woensdag bepaalde de rechter  dat huisbaas Vloet de krakers van Ubica uit het pand moet zetten. De krakers hebben nu aangegeven in hoger beroep te gaan tegen deze uitspraak.

Dit hoger beroep dient op donderdag 23 mei. De krakers menen dat ontruiming van het pand gaat leiden tot leegstand, omdat Vloet het pand niet langer wil verkopen.

In de eerste zitting oordeelde de rechter dat de krakers uit het krakersbolwerk op de Ganzenmarkt moeten vertrekken. Omdat er volgens de rechtbank sprake is van een spoedeisend belang voor ontruiming. Daarnaast oordeelde de rechtbank dat de thans ontstane situatie aan zich zelf te wijten hebben. Zij accepteerde de vervangende woonruimte die was aangeboden niet.

2 Reacties

Reageren
  1. raymond

    helemaal eens met de krakers; ik heb wat zitten nalezen over de situatie. De eigenaar wil het pand helemaal niet verkopen. De krakers zitten er al 21 jaar en verzorgen allerlei activiteiten. Dat is toch veel mooier dan weer een duur hotel! Hopelijk winnen zij het hoger beroep en blijven zij nog lang en gelukkig!

  2. Ronald van Voorthuizen

    Beste Raymond, heb je ook gelezen dat er een getekend koopcontract is?

    Heb trouwens nog nooit een leuke activiteit meegemaakt bij Ubica, is voor mij altijd een dichte grijze gevel op straatniveau gebleven…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).