Huisbaas Vloet hindert weer verkoop Ubica | De Utrechtse Internet Courant Huisbaas Vloet hindert weer verkoop Ubica | De Utrechtse Internet Courant

Huisbaas Vloet hindert weer verkoop Ubica

Huisbaas Vloet hindert weer verkoop Ubica

Wim Vloet, de beruchte Utrechtse huisbaas, weigert Ubica nog te verkopen. Hoewel hij een voorlopig koopcontract getekend heeft met projectontwikkelaar Willem Klaassen, wil hij het voormalig kraakpand nu zelf ontwikkelen. Klaassen wil Ubica ombouwen tot een hotel.

Vandaag vindt de laatste rechtszaak plaats tussen de huisbaas en projectontwikkelaar. Al eerder probeerde Vloet de verkoop van Ubica terug te draaien, maar de rechter stak hier een stokje voor. Vloet is boos op Klaassen, omdat hij zich volgens hem in de media voorbarig uitriep tot eigenaar van het pand.

‘Utrecht is klaar met hem’

Klaassen verdedigt zichzelf met een voorlopig koopcontract dat Vloet heeft ondertekend. Maar in het AD meldt de raadsman van Vloet: ”Het contract waarover Klaassen spreekt, is slechts een bieding.” Hoewel de raadsman van Vloet dit contract afwimpelt als een bieding, heeft een groep onafhankelijke notarissen besloten dat er wel degelijk een koopovereenkomst is.

Er hangt Vloet een mogelijke dwangsom boven het hoofd van 100.000 euro per dag, mocht de rechter in zijn nadeel beslissen. Vloet belooft wat er ook gebeurt in hoger beroep te gaan.

Vloet staat bekend om het terroriseren van zijn huurders. In 2012 werd hij veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf vanwegen ‘intimidatie, geweld en bedreiging’. Destijds stelde de aanklager dat ‘Utrecht klaar met hem is’. Door Vloets opstelling dreigt langdurige leegstand van Ubica; de grote angst van de uitgezette krakers.

13 Reacties

Reageren
  1. huibert

    Kijkkijk… Die heeft de notabene nog onder de rechter zijnde verkoop met succes gebruikt om de krakers uit het pand te krijgen. Maar vooral niet luisteren naar de krakers, hoor. Dat is toch tuig. Schoften, uitkeringstrekkers, je weet wel. Nee, hoogstaande mensen als Vloet, daar moet je het van hebben op deze wereld.
    Gefeliciteerd allemaal.

  2. Paul

    Theorie van de krakers was dat Klaassen een stroman voor Vloet is, dat lijkt toch niet zo te zijn.
    Voor mij hebben de krakers mijn (aanwezige) sympathie verspeeld met de acties van vorige week, slechte verliezers.

  3. Ronald van Voorthuizen

    “Vloet belooft wat er ook gebeurt in hoger beroep te gaan”, dus ook als hij zijn zin krijgt? apart.
    Maar er is al een rechter die heeft geoordeeld dat Vloet niet om de koopovereenkomst heen kan, dus het zal mij benieuwen of de volgende rechter anders oordeelt. Lijkt me geen grote kans.

  4. Jasper

    “Theorie van de krakers was dat Klaassen een stroman voor Vloet is”
    Apart, die theorie heb ik nog nooit gehoord. Bij mij hebben de krakers met hun geweld ook veel krediet verspeeld, maar in hun mediauitlatingen zijn ze altijd consequent geweest over het feit dat Vloet gewoon niet te vertrouwen is, waar ze dus nu helemaal gelijk in hebben. Klaassen hebben ze het helemaal niet over gehad. Als de Ubica nu langdurig leeg blijft staan zijn er, op Vloet na, alleen maar verliezers…

  5. Paul

    Ja dat stond in een duic artikel waarin een kraker werd geciteerd.
    Zelfs Vloet is een verliezer, althans financieel, maar hij gunt werkelijk niemend het licht in de ogen, krakers, ondernemers, utrechtse inwoners..

  6. Jasper

    @Paul, dan ben ik wel benieuwd welk artikel je bedoeld.

    Het enige wat ik kan vinden is deze:
    “Ik weet zeker dat hij met alle goede bedoelingen van de wereld er een mooi hotel van wil maken, maar hij bouwt luchtkastelen op drijfzand en op andermans geld. Als wij onderhandelen over zaken dan brengt hij het bij de rechter alsof we afspraken hebben gemaakt. Maar dat is dan helemaal niet zo. En als ik die rechtszaken zo volg doet hij dat ook met Vloet. Hij heeft écht goede bedoelingen maar is een beetje naïef.”

    http://localhost/duic/wonen/40896/in-ubica-zijn-ze-niet-bang-voor-ontruimingvloet-laat-ons-voorlopig-gewoon-zitten/

  7. Ronald van Voorthuizen

    De theorie dat Klaassen een stroman is, heb ik ook langs horen komen, wellicht was het een artikel op indymedia, maar het is inderdaad wel gezegd.

  8. Paul

    Dank Jasper, ik kon het zelf niet meer terugvinden.

  9. Martijn

    @ Paul & Jasper; bedoelen jullie volgend stuk? Klaasen wordt daar door de krakers een zetbaas genoemd: https://www.indymedia.nl/node/15864

  10. Paul

    @Martijn: ja dat zou goed kunnen, stroman=zetbaas=handpop

  11. Martijn

    Ben benieuwd hoe deze slechte soap verder gaat. Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat figuren als Vloet zo vrijelijk hun gang kunnen gaan.

  12. Paul

    Ik blijf het allemaal nauwlettend volgen. Als Vloet wint op 19 juni eet ik m’n schoen op.

  13. Martijn

    Ik voor de betrokkenen en voor jou dat Voet hier alles verliest, maar zo niet; pics = proof Paul 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).