Negen Ubica-krakers veroordeeld tot maand cel | De Utrechtse Internet Courant Negen Ubica-krakers veroordeeld tot maand cel | De Utrechtse Internet Courant

Negen Ubica-krakers veroordeeld tot maand cel

Negen Ubica-krakers veroordeeld tot maand cel

Acht van de Ubica-krakers zijn veroordeeld tot één maand cel, één kraker krijgt een gevangenisstraf van 6 weken en één kraker is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De celstraffen zijn met aftrek van het voorarrest. Naast de celstraf zijn de verdachten hoofdelijk veroordeeld tot een schadevergoeding van 14.750 euro.

Hoewel de advocaten van de krakers voor vrijspraak pleitten, besloot de rechter toch tot gevangenisstraffen. Volgens de rechter hadden de verdachten een confrontatie met de politie uitgelokt en was iedereen die tijdens de bewuste nacht aanwezig was in de Ubicapanden schuldig aan openlijk geweld.

Zwaardere eisen

De officier van justitie eiste eerder vandaag onvoorwaardelijke gevangenisstraffen tussen de 2 en 6 maanden. Volgens justitie schoten de krakers bewust vuurpijlen af op de politie en was er dus sprake van poging tot zware mishandeling. De advocaten benadrukten echter dat niet te bewijzen valt wie er precies met vuurwerk heeft gegooid.

Rellen

De krakers waren betrokken bij de rellen rondom de Ubicapanden anderhalve week geleden. Nadat ze te horen hadden gekregen dat het gebouw ontruimd moest worden, staken ze autobanden in brand en gooiden verfbommen op politieagenten en het Stadhuis. Vervolgens ketenden een aantal van hen zich vast in het pand.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).