Educatieprogramma Vrede van Utrecht is groot succes | De Utrechtse Internet Courant Educatieprogramma Vrede van Utrecht is groot succes | De Utrechtse Internet Courant

Educatieprogramma Vrede van Utrecht is groot succes

Educatieprogramma Vrede van Utrecht is groot succes

Een heuse ‘Catwalk van Vrede’ zal er morgen geopend worden door wethouder Jeroen Kreijkamp van Onderwijs op de Parkschool Utrecht. De leerlingen zullen hier het werk presenteren dat zij tijdens hun ‘Vrede van Utrecht’ projectweek maakten.

Tijdens de projectweek worden de reguliere lessen als rekenen en taal, aangevuld met educatieve en creatieve lessen. Er worden gastdocenten uitgenodigd en er wordt samengewerkt met (student)-fotografen en kunstenaars. “De hele week leren, lezen, spelen, praten, werken, tekenen, kleuren, bewegen, onderhandelen, bemiddelen en lachen de kinderen over de Vrede van Utrecht, vrede en conflicten”, legt Mara Hoogveld van de Vrede van Utrecht uit.

Het Vredes-educatieprogramma is een groot succes: “Maarliefst 95% van de Utrechtse basisscholen en 80% van de basisscholen in de provincie zijn aan de slag gegaan met het Vredes-educatieprogramma van de Vrede van Utrecht. Samen is dat goed voor zo’n 100.000 leerlingen”, aldus Hoogveld.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).