Noodcontainers geen oplossing voor vrouwen aan Zandpad | De Utrechtse Internet Courant Noodcontainers geen oplossing voor vrouwen aan Zandpad | De Utrechtse Internet Courant

Noodcontainers geen oplossing voor vrouwen aan Zandpad

Noodcontainers geen oplossing voor vrouwen aan Zandpad
De gemeenteraad heeft tegen een voorstel van de SP gestemd om noodcontainers te plaatsen voor de prostituees aan het zandpad. Dit werd gisteren duidelijk tijdens op een geheime vergadering van de gemeenteraad. 

De gemeenteraad heeft tegen een voorstel van de SP gestemd om noodcontainers te plaatsen voor de prostituees aan het zandpad. Dit werd gisteren duidelijk tijdens op een geheime vergadering van de gemeenteraad. 

De tijd begint voor de prostituees en de gemeente te dringen, omdat de boten aan het Zandpad 25 juli, volgende week donderdag, gesloten moeten zijn. In de tussentijd probeert de gemeente een gepaste oplossing te vinden voor de vrouwen, die anders snel werkloos zullen zijn.

Containers langs het Zandpad

Michel Eggermont van de SP stelde gisterenavond voor om containers of portakabins langs het Zandpad te plaatsen. De eigenaar van de boten wordt gezien als nauw samenwerkend met Wegra, de exploitant die verdacht wordt van mensenhandel. Met de containers zouden de prostituees dan niets met de eigenaar te maken hoeven hebben. De exploitatie zou dan voorlopig in de handen van de gemeente komen, maar een meerderheid van de gemeente is hier tegen. 

Coöperatie

De poging een coöperatie van prostituees op te zetten werpt tot op dit moment nog geen vruchten af. In de praktijk willen banken niet met de vrouwen werken. Wil Post, juridische vertegenwoordiger van de vrouwen, wil daarom dat de gemeente garant staat voor de lening.

Maximumhuur

De maximum huur van de boten bedraagt nu voor een prostituee 650 euro per dagdeel, per week. In een brief naar de gemeenteraad wordt opgeroepen de eigenaar te dwingen zijn huur te verlagen naar 500 euro per dag. Post wil de vrouwen de boten zelf laten beheren, zodat de kosten flink gedrukt kunnen worden.

Update: reactie Heleen de Boer

Volgens Heleen de Boer, fractievoorzitter van GroenLinks, is het plan om containers te plaatsen nog niet geheel van tafel. De Boer reageerde vandaag via Twitter op dit artikel. Zij schreef dat het college op dit moment de mogelijkheden onderzoekt om containers te plaatsen, maar dat er weinig draagvlak voor was omdat de gemeente dan een dubbele pet zou moeten dragen als exploitant en steller van voorwaarden. Ook schrijft zij dat het geen formele vergadering van de raad was en dat er niet gestemd is.

3 Reacties

Reageren
  1. jos goos

    Met de boten zelf is niets mis, kennelijk wel met de verhuurders/eigenaren. Een nieuwe zakelijke buitenstaander/beheerder, dat moet toch niet zo’n probleem zijn? Dan wel eerst bliksemsnel de huidige voor de rechter slepen, in plaats van geheime raadsvergaderingen en rare praat van Wil Post. Maar ik vrees dat Wolfsen te weinig bewijsmateriaal heeft voor een rechtszaak – dom aangepakt.

  2. Van Pimpelen

    … grappig dat het ‘oudste beroep’ nog steeds geen bestaansrecht heeft, evenzo triest dat zo iets vanzelfsprekends zich leent voor criminele escapades (‘vanzelfsprekend’ in de zin van een wereldbevolking die zich enkel en alleen kan verveelvoudigen dankzij bzzz).
    Wie zei ooit “Goat hîn en verminnigvuldig u” (zoals het geklonken zou hebben)? Verder dan een suikerklontje op de vensterbank leggen is men niet gekomen, al kneep men de katjes in het donker… Neem een voorbeeld aan de Libelle; na de Daad sterft hij!
    Verder gaat alles goed, maar wil nog komen te schrijven over een ‘writers block’ dat ik overwon door simpel te chatten…

  3. Joop Klepzeikerd

    Er waait weer een ontzettende golf van debiele truttigheid door het stadhuis.
    Als je een bestuursrechterlijk besluit neemt dan moet je toch voorbereid zijn op de bijwerkingen hiervan.
    Wat voor een ontzettende slappe hap van een handhavingsteam die dit veroorzaakt heeft,natuurlijk zijn dit ambtenaren,want in het bedrijfsleven worden zij bij dit soort fouten afgerekend.
    Waar moeten je dit soort meiden nu huisvesten.Utrecht begint een soap te worden met een incapabel stadsbestuur en een slappe gemeenteraad die alles voor zoete koek slikt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).